• “Atatürk Türk Milleti'nin Ortak Değeridir”
Çorlu Güncel

“Atatürk Türk Milleti'nin Ortak Değeridir”

  • 14 Kasım 2018
  • 925 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Çorlu’da Atatürk Anıtına yapılan çirkin saldırıyı basın açıklaması düzenleyerek kınadı.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasında Yavuz Uylaş Atatürk Anıtına zarar veren saldırganın hemen yakalandığını belirtti. Uylaş, "13.11.2018 tarihinde, saat: 08.20 sıralarında bir kadının Çorlu İlçesi Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na elindeki balta ile vurarak zarar verdiği yönünde gelen ihbar üzerine, olay yerine intikal eden Emniyet görevlileri, olay yerini gören tüm kameraları incelemiş, yapılan titiz çalışmalar sonucunca bahse konu kişi olayda kullandığı balta ile birlikte emniyet görevlilerince yakalanmıştır.

Psikolojik sorunları olduğu anlaşılan Ç.B. isimli şahıs, savcılık talimatı ile gözaltına alınmıştır" dedi. 

 

"ATATÜRK SEVGİSİNİ YIKMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

 

"Bu çirkin saldırı haberlerini gerek görsel gerekse yazılı basında içimiz sızlayarak izledik ve üzülerek belirtmeliyim ki bu ve buna benzer çirkin provokatif eylemler hemen hemen her seçim sürecinde karşımıza çıkmaktadır" diyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş Atatürk'ün fikirlerine daha sıkı sarılacaklarını" ifade etti. Uylaş, "Atatürk’ün Türkiye’nin kurtarıcısı ve çağdaş bir medeniyet olmayı hedefleyen laik, demokratik Cumhuriyetin kurucusu olduğunu bir kez daha hatırlatarak‘Yüreğimizdeki Atatürk sevgisini ve Cumhuriyet’e bağlılığımızı kimsenin yıkmaya gücü yetmeyeceğini beyan ederim.Bizler Atatürk’e ve onun fikirlerine daha sıkı sarılacağız" dedi. Uylaş, "Bu menfur saldırı arkasına sığınarak kendisine siyasi rant yaratanlara fırsat vermeyeceğimizi, yapanların yaptıranların kimler olduğu konusunda sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyuna duyururuz" dedi. 

 

"SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN VE VARSA AZMETTİRENLERE EN AĞIR CEZA VERİLMELİDİR"

 

Saldırganın ve varsa azmettiricilerinin en ağır ceza almasını isteyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş konuşmasına devam etti. Uylaş, "Saldırının bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını, saldırganın ve varsa arkasındaki güçlerin de en kısa sürede adli birimlerimiz tarafından cezalandırılmasını diliyor, bu olayın takipçisi olacağımıza siz değerli kamuoyu önünde söz veriyoruz" dedi. 

İmdat Şahin