• “Mutlu Bir Ergene İçin Çalışacağım”
  • “Mutlu Bir Ergene İçin Çalışacağım”
  • “Mutlu Bir Ergene İçin Çalışacağım”
  • “Mutlu Bir Ergene İçin Çalışacağım”
Çorlu Güncel

“Mutlu Bir Ergene İçin Çalışacağım”

  • 13 Kasım 2018
  • 998 Kez Okundu

CHP’den Ergene Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Makine Mühendisi Nuh Nuhoğlu, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı olarak geçirdiği 4,5 yılı gazetemize değerlendirdi. Nuhoğlu, daha mutlu ve yaşanılası bir Ergene için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

“BELEDİYECİLİKTE DENEYİM KAZANDIM”

CHP Ergene Belediye Başkan Aday Adayı Nuh Nuhoğlu, belediyede geçen 4,5 yılda belediyecilik, belediye mevzuatı ve belediye bütçesinin yönetimi gibi konularda deneyim kazandığını belirterek “Belediyenin işleyişini, kurumsal kimliğini, mali yapısını, bürokratik işleyişini bir nebze olsun içine girdikçe öğreniyorsunuz.  Belediye başkan yardımcılığı size bunlarla ilgili nasıl bir aksiyon ve doğru nasıl yapılması gerektiğini gösteriyor. Siz bunları geliştiriyorsunuz, öğreniyorsunuz, belli bir noktaya geliyorsunuz. Fakat başkan yardımcısının karar verme yetkisi bir noktaya kadar.” dedi.

Türkiye’deki mevzuatın, belediye başkanına büyük yetkiler verdiğini belirten Nuhoğlu, belediye başkanıyla ilgili sıklıkla yapılan “başkan bir para basamaz, bir de adam asamaz” esprisini anımsatarak, “Başkan sizi bir sayfalık yazıyla bir dakikada görevden de alabilir, aynı şekilde göreve de iade edebilir. Başkanın onaylamadığı kararın meclisten geçmesi mümkün değildir. Sonuçta aynı ekibin içerisindesiniz ama başkanın istediği kararlara çok fazla itiraz edemezsiniz.” şeklinde konuştu.

“EKİP OLABİLMEK ÖNEMLİ”

Daha iyi ve yaşanılabilir bir Ergene’yi inşa edebilmek için Ergene Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediğini belirten Nuh Nuhoğlu, mühendis kökenli olduğunu vurgulayarak, “Dört yıl üniversitede okuyup mühendis oluyorsunuz. Mühendislik o kadar geniş bir konu ki, dipsiz kuyu. Ama şunu öğreniyoruz: Planlama nasıl yapılır, bir konuya ulaşmak için hangi değerler hangi kurumdan nereden ne yapılır? Formül esastır? Ama formülü nasıl kullanacaksınız? O değerler nereden gelecek? Bunları öğrenirsiniz.” Dedi. Mühendis kökenli olmasına karşın belediyede mali işlerle ilgilendiğini belirten Nuhoğlu, “Ben teknik bir insanım ama bana bağlı olan birimler genellikle teknik birimler değildi. Ama iyi bir maliyeciyimdir yani hesapları ve bütçe yönetimini iyi bilirim. Elbette burada ekip olayı da çok önemlidir” şeklinde konuştu.

“MUTLU BİR ERGENE İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Nuhoğlu, Belediye deneyiminin de kendisine katkılarının olduğunu belirterek, “Belediyede de artık bir mevzuatı, hukuksal tarafı, vereceğiniz kararın etkilerini öğreniyorsunuz. Vatandaş isteyebilir, ama bunun hukuksal tarafı nedir? Nasıl yapılır? Nasıl zarar vermez? Nasıl daha verimli yapılır? Nasıl daha iyi yapılır? Bunları öğreniyorsunuz.” dedi. Nuhoğlu, gerek mühendislik eğitimi, gerek belediye başkan yardımcılığı deneyimleri sonucunda Ergene Belediyesi’ni başarıyla yöneteceğine inandığını belirterek, başkan olması halinde mutlu bir Ergene inşa etmek istediğini söyledi.

“MÜDAHALE ETTİĞİMİZ ŞEYLERİ DÜZELTEMEDİK”

Belediye Başkan yardımcılığı döneminde yapılan bazı uygulamalara müdahale etmek istediğini ve itiraz ettiğini belirten Nuhoğlu, belediye başkanının yetkileri ve kanunları verdiği güçle bu itirazlarına karşılık bulamadığını dile getirdi. Nuhoğlu yaptığı açıklamada, “Mali konular.. Size sonuçta bir para emanet ediliyor. Belediye sonuçta başkasının parasını kullanıyorsunuz. Bu emanet parayı en verimli şekilde nasıl kullanabilirsiniz Nasıl yapabilirsiniz? Denetim, bunları öğrenmiş olduk ama müdahale etme imkânımız olmuyor.  Müdahale etmek istediğim zamanlar oldu. Tabii ki kendi aramızda da konuştuk. Ama tabii sonuçta siz müdahale etseniz de bazı şeyleri düzeltemiyorsunuz. Düzeltemediğinizde de en azından doğruyu öğrenmeye çalışıyorsunuz. Müdahale ettiğimiz şeyleri düzeltemedik.” dedi.

SEYFİ GENÇ