• Önseçime De Merkez Yoklamasına Da Varım.
  • Önseçime De Merkez Yoklamasına Da Varım.
Çorlu Güncel

Önseçime De Merkez Yoklamasına Da Varım.

  • 06 Kasım 2018
  • 1415 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mali Müşavir ve eski belediye Meclis Üyesi Adnan Sülün, Çorlu’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek kendisini tanıtarak projelerini paylaştı.

SİYASETTE 29 YIL

Adnan Sülün, Çorlulu olduğunu ve ilk ve orta öğrenimini burada tamamladığını belirterek üniversite eğitiminin ardından Çorlu’ya dönüp 1983 yılından bu yana Çorlu’da mali müşavirlik yaptığını söyledi. Siyasi hayata 1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de (SHP) adım attığını belirten Sülün, 1995 yılında CHP’nin yeniden açılmasıyla birlikte CHP’ye katıldığını söyledi. 1999 seçimlerinde Çorlu Belediye Meclis üyesi seçildiğini, 2009-2014yılları arasında ise Tekirdağ İl Genel Meclisi üyeliğini yaptığını belirten Sülün, Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı Kız Öğrenci yurdunun yapımında da görev aldığını ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında toplum hayatına katkı sağlamaya çalıştığını söyledi.

Basın açıklamasında Çorlu’ya hizmet etmek ve Çorlu’nun gelişimine katkı sunacak projelerini hayata geçirmek üzere Çorlu Belediye Başkanı olmak istediğini belirten Adnan Sülün, “Altı aday adayı arkadaşımız var. Adaylık görevi genel merkezimiz tarafından içimizden birine verilecek. Bu görev kime verilirse diğer adayların onun etrafında toplanıp Çorlu’ya ve Parti’ye hizmet için elini taşın altına koyması, bu yönde çaba göstermesi çok önemli” dedi.

ÇORLU’YU BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Sülün bir soru üzerine, önseçimden herhangi bir korkusu veya çekincesi olmadığını belirterek, “Partimizin iki aday belirleme yöntemi var. Önseçim ve merkez yoklaması. Genel Merkez belli enstrümanları kullanarak en doğru adayı belirlemeye çalışıyor. Ben de Genel Merkezimizin en doğru adayı belirleyeceğine inanıyorum. Adnan Sülün olarak hem ön seçime hem de merkez yoklamasına varım. Adnan Sülün ismi öne çıkıp bana görev verilirse sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarımızla istişare halinde Çorlu’yu hep birlikte yönetmeye hazırım. Gerek sivil toplum örgütlerinin yöneticileri gerekse de basın mensupları halkımızla sürekli iç içe olan onların dertlerini dinleyen kişiler. Çorlu’daki eksikleri ve sıkıntıları, gereklilikleri iyi biliyorlar. Bu deneyim ve bilgiden yararlanarak Çorlu’yu hep birlikte yönetmeyi elbette çok isterim” dedi.

AKILLI KENT PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Projelerini de basın mensupları aracılığıyla Çorlu kamuoyuyla paylaşan Sülün, Çorlu’nun marka şehir olma konusunda eksikliği olduğunu belirterek, “Çorlu dendiğinde insanların aklına pozitif şeylerin gelmesi gerekiyor. Eski Çorlu’nun sınırlarını belirleyerek insanların eğlence ve gezinti ihtiyacını karşılayacak bir proje yapacağız” dedi.  Çorlu’nun ulaşım sorunu için de çalışmalar yapmak istediğini belirten Sülün, “bu sorunu artacak nüfus potansiyeliyle birlikte değerlendirip kalıcı olarak çözecek projeler üzerine kafa yoruyoruz” dedi. Gelişen teknolojinin belediye ve kent hizmetlerine entegre edilerek Çorlu halkının kullanımına sunmak istediğini belirten Sülün, “Akıllı Kent” projesiyle vatandaşların pek çok hizmeti cep telefonuyla internet üzerinden rahatça halledebileceği bir altyapıyı kurmak istediği dile getirdi.

SEYFİ GENÇ