• “Sorunsuz Bir Ergene Için Adayım”
  • “Sorunsuz Bir Ergene Için Adayım”
  • “Sorunsuz Bir Ergene Için Adayım”
  • “Sorunsuz Bir Ergene Için Adayım”
  • “Sorunsuz Bir Ergene Için Adayım”
  • “Sorunsuz Bir Ergene Için Adayım”
Ergene

“Sorunsuz Bir Ergene Için Adayım”

  • 22 Ekim 2018
  • 2541 Kez Okundu

Yerel seçimler için belediye başkan aday adayları adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü olduğu Ergene ilçesinde, güçlü bir isim daha belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Ergene Belediyesi eski başkan yarımcısı Nuh Nuhoğlu, kalabalık bir destekçi grubuyla aday adaylığını açıkladı.

BAŞKANLAR YALNIZ BIRAKMADI

CHP Ergene İlçe Başkanlığı önünde Nuh Nuhoğlu tarafından yapılan aday adaylığı açıklaması mini bir miting havasında geçti. Geçtiğimiz hafta aynı yerde aday adalığını açıklayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i destekleyenlere yakın bir kalabalığını toplandığı açıklamaya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de katıldı.  Nuhoğlu’nu dinlemeye gelenler arasında CHP Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı ve Eski İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı da vardı.

Kürsüye eşi ve kızıyla birlikte gelen Nuh Nuhoğlu’nun heyecanlı olduğu gözlenirken, yaptığı esprilerle hem heyecanını yatıştırdı hem de kendisini dinleyenleri coşturmayı bildi. Nuhoğlu yaptığı konuşmada, Ergene’de temiz bir sayfa açacağını belirterek, “Sizler beni düşünmeyeceksiniz, ben sizi düşüneceğim.” Dedi.

“ATATÜRK RUHU VE İLKELERİ IŞIĞIMIZ OLDU”

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Nuhoğlu, “Ben Nuh, Nuh Nuhoğlu, kardeşiniz, abiniz, yoldaşınız…Ben Cumhuriyet Halk Partisinden Ergene’ye Belediye başkan aday adayıyım. 1976 yılında Bulgaristan’da doğdum. Çoğumuz gibi göçmenim. Biz ailecek 1989 yılında zorunlu göçe tabi tutularak Çorlu’ya, dolayısıyla anavatana geldik. İlköğretimimi Bulgaristan’da bitirdim. Ama lise ve üniversiteyi Türkiye’de bitirerek mühendis oldum. Atatürk ruhu ve ilkeler her zaman ışığımız oldu. Bu ilkelere gönülden bağlı bir kardeşinizim ben. Bu yolda yanılmadık, tökezlemedik. Başımız dik, bugünlere geldik. Dinimizden, anadilimizden, bayrağımızdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. “ dedi. Nuhoğlu’nun sözleri sık sık alanda onu dinlemeye ve desteklemeye gelenler tarafından alkışlarla kesildi.

“SİZLERİN DAVASINI SAVUNACAĞIM”

Nuhoğlu konuşmasında “beni ben yapan mücadeleci ruhum” diyerek, siyasete niçin girdiğini ve neden belediye başkanlığına aday olmak istediğini şu sözlerle anlattı: “Cumhuriyet olmazsa olmazımızdır. Mutlaka ama mutlaka, merak edeniniz vardır. Ben neden siyasete girdim, neden aday adayı oldum? Öncelikle beni ben yapan mücadeleci ruhum. Sizlerin davasını kendi davammış gibi sonuna kadar mücadele edip savunacağım. Hepimiz insanız. Umutlarla yaşarız. Ama umut oturup beklemek değildir. Eyleme geçmek için ayağa kalkmaktır. Başlangıçta her şey imkânsız görünür. Ta ki gerçekleşene kadar. Biz oturup beklemeyeceğiz. Bugüne kadar umutların peşinde hep koştuk. Koşmaya da devam edeceğim. Unutmayalım ki hiçbir makam insanı taçlandırmaz. O makamı taçlandıran insandır.”

“YÜZÜMÜZÜN GÜLECEĞİ TEMİZ BİR SAYA AÇIYORUZ”

CHP’den Ergene Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklan İnşaat Mühendisi ve İşadamı, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu,  “Benim derdim siyasete küsmüş, ayrıştırılmış, uzaklaştırılmış hemşerilerimle kucaklaşıp onlarla ve CHP’li kardeşlerimle yeni ve sorunsuz bir Ergene yaratma. Sizler beni düşünmeyeceksiniz, ben sizi düşüneceğim. Sözlerimi daha fazla uzatıp sizi yormak istemiyorum. Buraya gelip ana destek olduğunuz ve beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Balonlarımızı gökyüzüne bırakıp Ergene’de yüzümüzün güleceği temiz bir sayfa açıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından kırmızı ve beyaz renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı. Konuşmanın bitiminde de Nuhoğlu’nu desteklemeye gelenler onunla kucaklaşma ve fotoğraf çektirmek için yarım saate yakın sıra bekledi.  

SEYFİ GENÇ