• J Plakalı Araç Sahipleri Tedirgin
  • J Plakalı Araç Sahipleri Tedirgin
  • J Plakalı Araç Sahipleri Tedirgin
Çorlu Güncel

J Plakalı Araç Sahipleri Tedirgin

  • 16 Ekim 2018
  • 2837 Kez Okundu

Ergene İlçesi’nde verilecek 40 adet J plaka öğrenci servis araç plakalarının kiralanma ihalesiyle ilgili S.S 163 Nolu Kooperatif Başkanı Behçet Yavumen basın açıklaması yaptı. Yavumen, “Ticari plaka esnafı için mevcut hakların kaybı niteliği taşır” dedi.

Kazımiye Mahallesi Dumlupınar Caddesi üzerinde bulunan S.S.163 Nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi önünde yapılan açıklamayı kooperatif başkanı Behçet Yavumen yaptı. Yavumen, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 19.09.2018 Tarih ve 969 Sayılı kararı ile ilk kalkış noktası Ergene İlçesi olmak şartı ile 40 adet J plaka kullanım hakkını on yıl süreyle 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü kiraya verilme ihalesi hakkındaki düşüncelerimizi beyan etmek için bir aradayız” dedi.

 

“Kiralama, Mevcut Haklar Açısından Tehdit Oluşturmaktadır”

“Böyle bir kiralama ihalesi gerek J plaka esnafı, gerek diğer tüm ticari plaka esnafı için mevcut hakların kaybı niteliği taşımakta olup, emsal teşkil edeceğinden tehlike arz etmektedir” diyen Behçet Yavumen konuşmasını sürdürdü. Yavumen, “Bizler de Ergene ilçesi Velimeşe Mahallesi’ndeki soruna çözüm üretilmesi, öğrencilerimizin mağdur olmaması taraftarıyız. Çözüm üretilirken, hizmet veren biz J plaka esnafının da mağdur edilmemesinin gerekliliğini savunmaktayız. Kiralama yöntemi gelecekte mevcut olan esnafın hakları açısından açık bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.

 

“Satış Yolu İle İhale Yapılmasını Daha Uygun Buluyoruz”

Kiralama ile değil satış yolu ile ihale yapılmasını istediklerini belirten S.S.163 Nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 yıl önce Çorlu İlçesi’nde 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 9. maddesine göre 15 adet J plakayı satış yolu ile ihaleye çıkartmış olup, 1 adet plaka satışı gerçekleşmiştir. Alan kişi de, ödediği tutar da ortadadır. Büyükşehir bu ihale ile J plaka bedelini de belirlemiştir. Bizler bu bedel üzerinden hareket edilerek Tefe/Tüfe oranları dikkate alındıktan sonra satış yolu ile ihale yapılmasının, mevcut esnafın haklarının korunması açısından daha uygun ve adil bir çözüm yolu olduğu kanaatindeyiz” dedi.

 

“İhale Şartnamesinin Tekrar Değerlendirilmesini İstiyoruz”

Behçet Yavumen, “Ayrıca, Ergene İlçesinde ayrı bir trafik tescili olmamasından dolayı o bölgede de J 1000 plaka hizmet vermektedir. Ergene ilçesinde ikamet eden mevcut 35/40 adet J 1000 plaka olup, 10/15 kadarı bölge içerisinde, diğerleri de bölgenin öğrencilerini Çorlu’ya taşımaktadırlar. Verilmesi planlanan plakalar sayesinde Ergene bölgesinde faaliyet gösteren 40 a yakın J plakalı esnafta mağduriyetler yaşayacaktır.  Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı taşıyan J plakalar için uygulamayı planladığınız ihale şartnamesinin bu hususları dikkate alarak tekrar değerlendirilip kiralama yolundan vazgeçilmesini, değerinde satış yolu ile ihale yapılarak, esnafın haklarının tarafınızca korunması gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

İmdat Şahin