• Bisikletli Kadınlar Trafikte
  • Bisikletli Kadınlar Trafikte
  • Bisikletli Kadınlar Trafikte
Spor

Bisikletli Kadınlar Trafikte

  • 25 Eylül 2018
  • 3118 Kez Okundu

Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği geleneksel hale getireceği Güçlü Kadınlar Bisiklet Turu’nun ilkini hafta sonu gerçekleştirdi.

Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Serhat Altay Güçlü Kadınlar Bisiklet Turu’nu özellikle bisiklete binen kadınların, kent yaşamının bir parçası olduğunu vurgulamak amacıyla düzenlediklerini belirtti. Altay açıklamasında bisikletin çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracı olması nedeniyle, kadınların da dünyanın birçok yerindeki hemcinsleri gibi günlük kıyafetleri ile bisiklete binerek ulaşımlarını sağlamalarının önemine vurgu yapmak istediklerini söyledi.

KADINA VE BİSİKLETE SAYGI

Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Serhat Altay gazetemize yaptığı açıklamada, “Kadınlarımızla, kızlarımızla bisiklete binip yollara çıktık. Turumuzu özellikle Eylül ayında yapmamızın bir başka nedeni ise dünya hareketlilik haftasına vurgu yapmak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklet sürmenin keyfine varmaktı. Neden özellikle Güçlü kadınlar dedik, kadın ve erkeklerin bu toplumun aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak herkesin aynı fırsatlara ve haklara sahip olduğunu vurgulamak istedik. Kadınlarımızın görünür olmalarını istedik. Çünkü kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı çünkü kadına saygı bisiklete saygı istiyoruz.” dedi.

HASAN ALİ SOYDAM