• Birinci Organize'de İlk Kazma Vurulacak
  • Birinci Organize'de İlk Kazma Vurulacak
  • Birinci Organize'de İlk Kazma Vurulacak
Çorlu Güncel

Birinci Organize'de İlk Kazma Vurulacak

  • 21 Eylül 2018
  • 2977 Kez Okundu

Çorlu 1 OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cem Fitoloğlu, Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesinin altyapı sorunlarının en kısa zamanda giderilmesi için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, ihaleye çıkıldığını açıkladı.

YOL BETON OLACAK

Fitoloğlu, Türkgücü Yolu olarak bilinen yolun genişletme çalışması yapılacağını, bulvar üzerindeki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolun kamyon ve tırlar tarafından zarar görmemesi için beton olarak yapılacağını açıkladı. Fitoloğlu “Türkgücü diye bildiğimiz yolun Türkgücü’ne doğru giderken sağlı sollu sanayi tesislerinin olduğu, organize sanayi bölgemizin de yerleştiği bir yer. Hem burada hem de Bülent Ecevit Bulvarı’nda asfalt olan yol son derece kötü şartlarda. Bu yol kötü bir altyapı üzerine inşa edildiği için bir türlü ıslah edilemedi. Ne yapsanız asfalt bir şekilde deliniyor” dedi.

Fitoloğlu, Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak şimdiye kadar 5-6 kere yolun tamirini yaptıklarını belirterek, "Çukurları doldurduk ama ilk yağmurda yaptığımız çalışma boşa gidiyor. Geçen sene de 800-900 ton asfalt kullanarak ciddi bir revizyon yaptık ama o bile yetmedi. Çünkü sağında solunda yağmur suyunu tahliye edecek bir altyapı olmayınca, yağmur yağdığında yolun altına sızıyor. O da yolun üstünü sonradan patlatıyor. Sıkıntı bu” dedi. Çoru 1. OSB olarak yapılan ihalede yol, atık su, yağmur suyu, içme suyu, dijital telefon hatları gibi bütün altyapıyı bir paket halinde yaptırdıklarını belirten Fitoloğlu “Elektrik ve doğalgaz bizim dışımızda. İkisini de lisans almış firmalar hizmet veriyor. Onlar da bizimle birlikte bu çalışmaları senkronize şekilde yürütecekler. ÇORDAŞ çelik boru ile hattı köye kadar götürdü. Elektrik de TREDAŞ’ta. Onlar kalan yatırımlarını 2018 içerisinde yapacaklar. Elektriği yer altına alıp yol ve bulvarlara aydınlatma direği dikecekler. Türkgücü yolu 30 metre, Bülent Ecevit Bulvarı ise 30 metre genişliğinde. Bu caddeler de gerçek genişliğine kavuşacaklar. Bülent Ecevit, havaalanından gelen trafiği şehrin içine aktaracak bir arter” dedi.

ÖNCELİK DERİN DEŞARJDA

Fitoloğlu, “İhalelerimizin ilk etabı kanalizasyon. Onun daha önce yapılması gerekiyor. Bizim de günlük 15 bin metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisimiz bitti. Bu tesise su götürmemiz gerekiyor. Bunun için altyapıyı atık sudan başlatacağız. Önce 4-5 ay içerisinde bunu tamlayacağız” dedi.

Yatırım için gerekli bütçenin hazır olduğunu, bu yatırımlar için 68 milyon TL bedelle ihaleye çıkılıp yüzde 41 indirimle ihaleyi verdiklerini belirten Çorlu Birinci Organize Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Fitoloğlu, gelecekteki artış ve genişlemeyi de öngörerek mevcut kapasitenin üzerinde altyapı yatırımı yaptıklarını belirtti. Fitoloğlu, “Bu projenin parası ayrılıyor. Bu inşaatlar Ergene Eylem Planı çerçevesinde yapılıyor. Normal şartlarda bazı devlet yatırımları şimdilik başlamayacak ama bizim yatırımımız özel bir proje olduğu için devam edecek” dedi.

SEYFİ GENÇ