• Mahalleli Harabe Görüntüden Rahatsız
  • Mahalleli Harabe Görüntüden Rahatsız
  • Mahalleli Harabe Görüntüden Rahatsız
  • Mahalleli Harabe Görüntüden Rahatsız
Çorlu Güncel

Mahalleli Harabe Görüntüden Rahatsız

  • 14 Eylül 2018
  • 1390 Kez Okundu

Çorlu’nun en güzel yerlerinden biri olan Bahçelievler Mevki Şehit Akın Acar Sokakta bulunan bir apartmanın altındaki dükkânın görüntüsü mahalleliyi tedirgin ediyor.

“GECE UYUŞTURUCU KULLANICILARI GELİYOR”

Mahalleliyi tedirgin eden konu gece uyuşturucu kullanıcılarının boş olan dükkâna girmesi. Mahalle sakinleri, “Gece olduğu zaman uyuşturucu kullanıcıları boş olan dükkâna giriyor. Burası Çorlu’nun en gözde yeri olan Bahçeli Evler. Burada uyuşturucu kullanıcılarına rastlanmazdı ama şimdi maalesef uyuşturucu kullanıcılarını görüyoruz. Birde apartmanın etrafı otlarla kaplanmış durumda. Dükkanın camları kırık. Bahçeli Evler bölgesine bu görüntü yakışmıyor” dedi.

1995 yılında yapılan binanın yıllardır dükkânın boş olarak duruyor. Sahibinin yurt dışına yerleşmesiyle dükkânı ne kiraya verilmiş ne de dükkân sahibi tarafından kullanılmış. Apartmanda 6 dairesine de bulunan yurtdışındaki şahsın daireleri de boş olarak duruyor.

Apartmanın garaj kısmına da otlar kaplamış durumda. Apartmanda oturan diğer daire sahipleri de dükkân ve dairelerin sahibine ulaşamadıkları için apartman bu şekilde kaldı. Dükkânın camları zaman içinde kimliği belirsiz kişilerce kırıldı, apartmanın ön kısmını ise yine otlar kaplamış durumda. Boş olan dükkânın camlarının kırık olması ve kapısının olmaması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

“DÜKKÂN SAHİBİ YURT DIŞINDA”

Dükkân sahibine ulaşamadıkların söyleyen mahalle sakinleri, “Bu bina 1995 yılında yapıldı, mal sahibi daha sonra yurt dışına çıktı ve yerleşti bildiğimiz kadarıyla kendisine ulaşılamıyor, dükkânı ne kiraya veriyorlar ne de başka bir amaç için kullanıyorlar. Burada dükkân sahibinin 6 tane dairesi var onlarda boş, 12 dairelik apartmanda sadece diğer daireleri dolu. Dükkan yıllardır boş boş olduğu içinde camları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı, dükkanın içerisi de pislik içinde” dedi.

İmdat Şahin