• Ergeneliler Manuş Baba Ile Coştu
  • Ergeneliler Manuş Baba Ile Coştu
  • Ergeneliler Manuş Baba Ile Coştu
  • Ergeneliler Manuş Baba Ile Coştu
  • Ergeneliler Manuş Baba Ile Coştu
  • Ergeneliler Manuş Baba Ile Coştu
Ergene

Ergeneliler Manuş Baba Ile Coştu

  • 08 Eylül 2018
  • 2911 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından bu yıl 5. Kez düzenlenen Geleneksel Boza Festivali ve Sünnet Şöleni, Manuş Baba konseri ile açıldı.

YÜKSEL’DEN BOZA İKRAMI

Binlerce Ergeneli’nin Sağlık Mahallesi’ndeki Pazar Yeri’ndeki festival alanını doldurduğu gecede, Ergene ve Çorlu’daki halk dansları toplulukları ve kardeş şehirlerden gelen Makedonya ve Kıbrıs Halk oyunları ekipleri sergiledikleri performanslarla büyük alkış aldı.

Edirne Caddesi üzerindeki Karakol Durağı’ndan başlayan ve Edirne Belediyesi Bando Takımı’nın öncülük ettiği Festival Korteji’nin Pazaryeri’ne ulaşmasıyla yapılan kurdele kesimi ile başlayan festivalde, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, festival alanındaki stantları gezdi. Yüksel, festivale katılan konuk belediye başkanları ve parti yöneticilerine Ergene Bozası ikram etti. Yüksel, stantlardan pamuk şeker ve oyuncak alarak çocuklara dağıttı.

Ergene Belediyesi’nin 1500 günlük faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Makedonya  Folklore Ansambalaco Karamanadov Radovis Halk Dansları Topluluğu ile Ergene Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Çorlu Otantik Sanatlar Topluluğu ile Kıbrıs Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Gösterilerin arından sahneye çıkan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene halkına hitap ederek 1500 günlük icraatlarını anlattı. Yüksel, Ergene’de daha yapılacak çok işi olduğunu belirterek Ergene Belediyesi’nde hizmete devam edeceğini söyledi.

Yüksel, kürsüden inmeden önce konuk kardeş şehir belediyelerinin temsilcilerine ve festivale katkı ve destek veren belediye ve kurum temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.

BALKAN ŞARKILARINI DA SESLENDİRDİ

Büyük alkışla sahneye çıkan Manuş Baba, konserinde sevilen şarkıları çoğunluğu gençlerden oluşan dinleyicileriyle birlikte söyledi. “Eteği Belinde” şarkısını yoğun istek üzerine iki kez söyleyen Manuş Baba, “Dönersen Islık Çal”, “Haberin Var mı”, “Ağlama Anne” gibi şarkılarının yanı sıra Ederlezi, Mastika ve Bir elmanın iki yarısı gibi Balkan şarkılarını seslendirdi.

Ünlü sanatçıya konser arasında Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından sahnede Ergene Bozası ikram edildi. Bozayı içen Manuş Baba, lezzetli bir tadı olduğunu söyledi. Yüksel, sanatçıya bir şişe Ergene Bozası, Ergene Velimeşspor Atkısı ve 59 Numaralı üzerine Manuş Baba yazan Ergene Velimeşespor formasını hediye etti.

Geleneksel 5. Ergene Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’nin ilk günü Manuş Baba konserinin ardından sona erdi.

SEYFİ GENÇ