• Mezarlık Soyuldu
  • Mezarlık Soyuldu
  • Mezarlık Soyuldu
Çorlu Güncel

Mezarlık Soyuldu

  • 15 Ağustos 2018
  • 1543 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından 2015 yılında bakıma alınan Musevi Mezarlığı'nın piyasa değeri yaklaşık 100 bin lira olan demir korkulukları çalındı. Hırsızlar geride sadece giriş kapısını ve 6 korkuluğu bıraktı.

ÇORLU BELEDİYESİ SAHİP ÇIKMIŞTI

Bakımsızlık nedeniyle yok olmaya başlayan Musevi Mezarlığı, Çorlu Belediyesi tarafından 2015 yılında bakıma alınmıştı. Belediye tarafından mezarlığın ilk olarak çevre duvarları inşa edildi, ardından çevre düzenlemesi yapıldı. 1970'ten sonra Yahudi nüfusunun kalmadığı Çorlu’daki Havra da 1970 yılında bölgede Havra Camii adıyla camiye dönüştürülmüştü. Musevi Mezarlığı 2015 yılındaki bakımdan sonra da sahipsiz kaldı. Mezarlıktaki taşlar otların arasında kaybolurken, bazı mezarlar da toprak kaymaları veya göçükler nedeniyle şekil bozukluğuna uğramış durumda. Mezarlığın de uyuşturucu ve alkol kullanıcılarının mekanı durumundu. Bölgeye gelip alkol ve uyuşturucu kullananlar mezarlığın etrafına çöplerini bırakıp gidiyor.

DEMİR KORKULUKLARI ÇALDILAR

3 yıl önce düzenlemesi tamamlanan Musevi Mezarlığı'nın bahçe duvarlarında bulunan ve yaklaşık 100 bin lira değerinde olduğu öğrenilen demir korkuluklar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Mezarlığın sadece demir kapısı ile 6 korkuluk bırakan hırsızları bulmak için polis ekipleri soruşturma başlattı. Olay yerinde parmak izi çalışması yapan ekipler MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

SEYFİ GENÇ