• Vatandaşlar Rögarlardan Dertli
  • Vatandaşlar Rögarlardan Dertli
  • Vatandaşlar Rögarlardan Dertli
  • Vatandaşlar Rögarlardan Dertli
  • Vatandaşlar Rögarlardan Dertli
  • Vatandaşlar Rögarlardan Dertli
Çorlu Güncel

Vatandaşlar Rögarlardan Dertli

  • 14 Ağustos 2018
  • 1175 Kez Okundu

Çorlu’da yapımına başlanan Erdal İnönü Caddesi ve Güney Caddesi’ndeki rögar delikleri vatandaşlar için sıkıntı yaratıyor. Hiçbir uyarı levhası olmayan rögarlar araçlara zarar veriyor.

Nusratiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi’ndeki rögarların üzerindeki beton kapaklar kırıldığı için vatandaşlar, rögarlara kendisi çözüm buldu. Vatandaşlar rögar kapağı kırıldığı için rögarın bulunduğu yere eski bir koltuk koyarak doğabilecek tehlikelere karşı önlem aldı. Şeyh Sinan Mahallesi Güney Caddesi’ndeki rögarları fark edemeyen araç sürücülerinin araçlarında hasarlar oluştu. Yapımına kısa süre önce başlanan Güney Caddesi’nde yolun ortasındaki rögarlar fark edilemeyince araçlar rögarlara çarptı ve araçlarda hasar oluştu. Hiçbir uyarı levhası konulmayan rögarlara vatandaş adeta isyan etti.

RÖGARIN OLDUĞU YERE KOLTUK KONULDU

Erdal İnönü Caddesi’nde devam eden çalışmalarda rögarlar vatandaş için sıkıntı yaratıyor. Vatandaşlar, “Erdal İnönü Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda çalışma başlatıldı. Yol ve kaldırımlar kazıldı, şimdi belediye ekipleri Su Deposu’nun bulunduğu kısımdan başlayarak kaldırımları yapmaya başladı. Yol kazıldığında yolun ortasında bulunan rögarlar açıkta kaldı. Açıkta kalınca da rögar kapakları, araçların üzerinden geçmesi sonucu kırılıyor. Rögarların kapakların kırıldığı için bizlerde daha büyük tehlike oluşmaması için koltuk koyduk ki araçlar ve insanlar rögara düşmesin diye” dedi.

ARAÇLAR DA HASAR OLUŞTU

20 gün önce yapımına başlanan Güney Caddesi’nde hiçbir uyarı levhası olamayan rögar kapaklarını fark edemeyen araçlar rögarlara çarpması sonucu araçlarda hasarlar oluştu. Şeyh Sinan Mahallesi Güney Caddesi’nde yapımı devam eden yoldaki rögarlarda da sıkıntı yaşayan vatandaşlar, “Güney Caddesi’nde rögar delikleri ve kapakları fark edilmiyor. Burada şu ana kadar dört beş araç rögar kapağına çarparak araçlarda hasar oluştu. Yoldaki rögarları fark etmek gerçekten zor. Yetkililerde hiçbir uyarı levhası koymamışlar. Durum böyle olunca da rögarları araçlar fark edemiyor araçlar hasar görüyor. Çorlu Belediyesi yürüttüğü çalışmalarda daha dikkatli olması gerekiyor” dedi. 

DEMİR RÖGAR KAPAKLARI ÇALINIYOR

Gazetemizin edindiği bilgiye göre belediye ekiplerinin yollara koyduğu demir rögar kapakları kimliği belirsiz kişi ve kişilerce çalınıyor. Durumu sorduğumuz vatandaşlar, “Yol yapımını yürüten ekiplerle bizlerde konuşuyoruz, bizlere de anlattılar demir kapaklar çalınıyormuş. Onlarda bu nedenden dolayı beton rögar kapağı kullanıyorlarmış. Beton kapaklarda üzerinden bir iki araç geçtiğinde kırılıyor. Belediyenin bu durumlara köklü çözüm bulması lazım” dedi.

 

İmdat Şahin