• Vatandaş Soruyor Bu Çile Ne Zaman Bitecek
  • Vatandaş Soruyor Bu Çile Ne Zaman Bitecek
  • Vatandaş Soruyor Bu Çile Ne Zaman Bitecek
Çorlu Güncel

Vatandaş Soruyor Bu Çile Ne Zaman Bitecek

  • 21 Temmuz 2018
  • 1128 Kez Okundu

Hiçbir çalışma yapılmayan Erdal İnönü Caddesi vatandaşlar için çile olmaya devam ediyor. Vatandaşlar soruyor, “Bu çile ne zaman bitecek” diye?

Kemalettin Mahallesi’nde bulunan Erdal İnönü Caddesi’nde bir yıla yakındır kaldırımlar bozuk bir vaziyette ve vatandaşlar yoldan yürümek zorunda kalıyor. Cadde boyunca uzanan kaldırımların genişliği yarım metre, yarım metre olan kaldırımların birde ortasında elektrik direği bulunuyor. Buda yetmiyormuş gibi kaldırımlarda bozuk. Çift yönlü trafiğin olduğu yolda, kaldırım olmadığı için vatandaşlar yoldan yürümek zorunda kalıyor.  

ÇOCUKLARIYLA KARŞIYA ZOR GEÇTİ

Objektifimize yansıyan bir anne iki küçük çocuğuyla Erdal İnönü Caddesi’nde zorluklarla karşıya geçebildi. Anne kaldırım olmadığı için yolda araçların geçmesini bekledi çift şeritli yol olduğu için bir kamyon yolun kenarında duran anne ve çocuklarının hemen yakınından geçmek zorunda kaldı. Anne durumu anlattı; “Bu yol gördüğünüz gibi çok sıkıntılı bir yol, karşıdan karşıya geçerken üzerinde bekleyebileceğimiz bir kaldırım yok. Yolda beklemek durumda kalıyor, araçlarda hemen yakınımızdan geçiyor. Bu yüzden çocuklarımın ellerinden sımsıkı tutuyorum” dedi.

“KAZALAR MEYDANA GELİYOR”

Erdal İnönü Caddesi’nde esnaflık yapan vatandaşlar, cadde üzerinde kazaların olduğunu belirtti. Bir esnaf, “Burada kazalar meydana geliyor, çünkü kaldırım yok, çift yönlü bir yol. İnsanlar yoldan yürümekte kalıyor, insanları fark edemeyen araçlar kazalara sebebiyet veriyor. Bu yolun düzenlenmesini bizlerde istiyoruz. Dileğimiz en kısa sürede düzeltilir” diyen esnaf yaya geçidi veya bir trafik levhasının da olmadığını belirtti.

“OKULLAR AÇILANA KADAR YAPILIRSA ÇOK İYİ OLUR”

Okul döneminde Erdal İnönü Caddesi’nden çocukların geçtiğini söyleyen bir vatandaş, “Okul dönemlerinde Erdal İnönü Caddesi’nden yüzlerce çocuk geçiyor. Çünkü burada Çorlu Ortaokulu var, başka okullar var, öğrenciler bu yolu kullanmak zorunda. Yoldan geçmek için büyük çaba harcıyorlar, anneleri her gün gelip çocuklarını alıyor, okul çıkışlarında burası çok kalabalık oluyor. Daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için bu caddenin bu kaldırımların düzenlenmesi şart” dedi.

İmdat Şahin