• Terapiyle Diyetsiz Zayıflama Mümkün
Çorlu Güncel

Terapiyle Diyetsiz Zayıflama Mümkün

  • 21 Temmuz 2018
  • 4641 Kez Okundu

Hastalarını terapi yoluyla zayıflatan Çorlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan Psikiyatri Uzmanı Doktor Cem Öge, zayıflamanın ilk adımının yenilen yemekten keyif almak olduğunu belirterek, diyet listesi verilmesinin hastaları kısıtlama psikolojisine sokarak sıklıkla ters etki yaptığını söyledi.

OBEZİTE ARTIYOR

Kilo alımının evrensel bir sorun olduğunu dile getiren Dr. Cem Öge, bu problemin sadece gelişmiş ülkelerde değiş, gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelerde de görüldüğünü belirterek, “Bizim ülkemizde maalesef kilo oranı artıyor. Gün geçtikçe daha fazla kilo problemli insanlar oluyor. Aynı zamanda diyabet gibi birçok hastalıkların oranları artmakta. Kütle, kilo oranı artmaya devam ediyor. Bizim bölgemize baktığımız zaman da, Türkiye’nin bu bölgesinde de kilo problemi olan insanlar var. Orana vurmaya çalışırsak morbid obez dediğimiz artık kilosu sağlığını tehdit etmeye başlayan kişilerin sayısı yüzde 5 civarında” dedi.

YEMEKTEN KEYİF ALMAK GEREKİYOR

Toplumun yüzde 90’ının kilo problemiyle yüz yüze olduğunu belirten Öge, bir kişinin şu anda kilolu olmamasının gelecekte bu sorunla karşılaşmayacağı anlamına gelmediğini vurgu yaparak, “Çoğumuzun yemek yemeğin mantığından ve yemekten gerçekten keyif almak konusunda tecrübesi, bilgisi yok. Yemeğe baktığımız açılar çok daha farklı oluyor. Doğru yeme şeklinden de çok haberdar değiliz. Bunlar birleştiği zaman zaten sorunu çözülüyor” dedi. Dr. Öge, Çorlu’da da her 10 kişinin 5 veya 6’sında kilo problemi olduğunu açıkladı.  

DOĞRU YEME NEDİR?

Öge Doğru yemek yemeyi de şöyle açıkladı: “Doğru yeme dediğimiz nedir? Önce yemekten bir kere keyif almak gerekiyor. Bizim terapilerde kullandığım cümle şudur: Bir kişi gerçekten yemek yemeği seviyorsa o kişi kilo almıyor. Yemeği özenerek yiyorsa, yemeğine özen gösteriyorsa onun hakkını vererek, tadını çıkartarak hem görselinden tutun yemek adabına usluna kadar yemeği gerçekten seven birisiyse kilo almıyor”.

SEYFİ GENÇ