• Çorlu Tso'dan Bulgar Basınına Tanıtım Atağı
  • Çorlu Tso'dan Bulgar Basınına Tanıtım Atağı
  • Çorlu Tso'dan Bulgar Basınına Tanıtım Atağı
  • Çorlu Tso'dan Bulgar Basınına Tanıtım Atağı
Çorlu Güncel

Çorlu Tso'dan Bulgar Basınına Tanıtım Atağı

  • 20 Temmuz 2018
  • 1346 Kez Okundu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Alışveriş Fuarı’nın Bulgaristan’da tanıtımı için atağa geçti. Bulgaristan Medyasının önemli isimlerini Çorlu’ya davet ederek Çorlu’yu tanıtan Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, basının iki millet arasında köprü olduğunu söyledi.

TÜRKİYE CAZİP HALEGELDİ

Bulgaristanlı gazetecilere Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu alışveriş Fuarı ile Çorlu hakkında brifing veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, kurlardaki düşüş nedeniyle Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’de alışveriş yapmasının cazip hale geldiğini belirterek, Çorlu Alışveriş Fuarı’ndaki indirimlerin, Bulgaristan halkı için bu cazibeyi daha da arttırdığına dikkat çekti.

Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş için Edirne’ye geldiğini anımsatan Volkan, “Biz ticaret ve alışveriş konusunda Edirne’den daha büyük fırsatlar sunuyoruz. Çorlu Alışveriş Fuarı ile de bu fırsatları ve potansiyelimizi ortaya koymayı, tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi. Bulgaristan’ın Çorlu için bir pazardan ziyade Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olduğunu söyleyen Volkan, “Biz bölgemize sanayi olarak ticaret olarak gerçekten Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bölge halkına çok önemli fırsatlar sunuyoruz. Amacımız bölge sunduğumuz fırsatları artık Türkiye'nin geri kalanına ve Türkiye'nin komşularına açıp kendilerine burada hem güzel vakit geçirmek hem de aynı zamanda uygun fiyata alış veriş yapma fırsatlarını sunmak. Bu fuarda bir çok sektör olacak. Tekstilden oyuncağa, tarımdan otomotive bütün Türkiye'yi ve komşu ülkelerimizi fuarımıza bekliyoruz” dedi.

KİŞİ SAYISIDEĞİL ALIŞVERİŞ MİKTARI ÖNEMLİ

30 Temmuz’da başlayıp 5 Ağustosa kadar sürecek olan fuar için belli bir ziyaretçi hedefi koymadıklarını belirten Volkan, “hedefimiz Alış verişi artırabilmektir. Kişi sayısı gibi bir hedef koymadık kendimize. Kişi sayısına ulaşmak kolay. Burada amacımız alış verişi ön plana çıkarmak. O yüzden alış veriş yapmaya gelen ve keyifli zaman geçirmeye gelecek misafirlerimizi hedefledik. Hem bölge esnafımız için hem de diğer tarafta tüketicilerimize imkân sağlamaya çalışıyoruz. Güzel markalar var. Fırsat sağlayacak güzel markalarımız var. Gerçekten farklı ürünlerin ekonomik fiyatta alınabileceği bir fuar olacaktır” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, Bulgaristan’dan gelen gazeteciler, Türkiye’yi ve Trakya bölgesini yakından takip ettiklerini belirterek, “Tren kazasından biz de anında haberdar olduk. Sizin acılarınız bizim acılarımız, sevinçleriniz bizim sevinçlerimizdir. Türk halkının Kızılay’a koşarak kan verme kuyruğuna girmesi bizi çok etkiledi. Bulgaristan televizyonlarında bu görüntüler uzun uzun yayınlandı. Bu yardımseverliğinizi çok takdir ettik” dedi.

Basın toplantısının ardından Bulgaristan’dan gelen gazeteciler ve Çorlu’dan gazeteciler toplu fotoğraf çektirdikten sonra Bulgar Gazetecilere Çorlu ve fuar alanı gezdirildi.

SEYFİ GENÇ