• Atmayın Tamir Ettirin
Çorlu Güncel

Atmayın Tamir Ettirin

  • 20 Temmuz 2018
  • 1259 Kez Okundu

Gölcük Meydanı’nda küçük bir dükkanda ayakkabı tamirciliği yapan 60 yaşındaki Ahmet Köksal tamirciliğin önemini gazetemize değerlendirdi.

1978 yılından Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen Köksal 15 yaşından itibaren bu mesleğin içinde. Bulgaristan da 8 yıllık eğitimini tamamladıktan sonra Ayakkabı ve Deri Lisesi’ne giden ve okulda ayakkabı ve deriyle ilgili her şeyi öğrenen Köksal mesleğine âşık birisi. Emekli olduktan sonra da çalışmayı sürdüren Ahmet Köksal, “aldığımız bir şeyi hemen atmamamız gerekir, yoksa dünya çöplüğe dönüşür” dedi.

BU İŞİN EĞİTİMİNİ ALDIM

“Bulgaristan da 8 yıllık ilköğretimi bitirdikten sonra bizim bulunduğumuz bölgede ayakkabı ve deri üzerine lise vardı oraya kayıt oldum ve dört yıl bu okulda okudum, daha sonrada bu işi yapmaya devam ettim, 45 yıldır bu işin içindeyim” diyen Köksal konuşmasını sürdürdü: “Ben bu işin eğitimi aldım ve daha sonra da sektörde çalışmaya devam ettim. Bize okulda deriyle ilgili, makinelerle ilgili her türlü eğitimi verdiler” dedi.

ÜRETİLEN HER ŞEY ASLINDA ÇÖPTÜR

Fabrikada veya başka bir yerde üretilen her ürünün aslında çöp olduğunu belirten Ahmet Köksal, dünyayı çöplüğe dönüştürmemek için ürünlerin ömrünü uzatmamız gerekir dedi. Köksal, “Bugün üretilen her şey aslında bir çöptür. Bir ayakkabı örneğin aldınız üç gün giyip çöpe attınız bu artık bir çöptür. Bu yüzden ürünlerin ömrünü uzatmamız gerekiyor, ayakkabının bir yeri açıldıysa atmak yerine onu tamir edip kullanmaya devam edebiliriz” dedi. SEYFİ GENÇ