• Çorlu Fuar İçin Tek Yürek Oldu
  • Çorlu Fuar İçin Tek Yürek Oldu
Çorlu Güncel

Çorlu Fuar İçin Tek Yürek Oldu

  • 19 Temmuz 2018
  • 1616 Kez Okundu

30 Temmuz ile 05 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Çorlu Alışveriş Fuarı (ÇAF) için Çorlu tek yürek oldu. Çorlu Ticaret Odası Başkanı İzzet Volkan fuarla ilgili “bir bebek dünyaya getiriyoruz ve bu bebeği de hep birlikte büyüteceğiz” dedi.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanlığı adına belediye başkan yardımcısı Hülya Pelin, Çorlu Ticaret Odası Başkanı İzzet Volkan ve Çorlu’daki oda başkanları Çorlu Ticaret Odası Konferans salonunda Çorlu Alışveriş Fuarı için,  basın açıklaması düzenlediler. Bölge açısından Çorlu Alışveriş Fuarı’nın önemli olduğunun altı çizildi. Bütün kurumların üzerine ne düşüyorsa titizlikle yerine getireceğinin sözü verildi. Çorlu Alışveriş Fuarı’nın kazananı Çorlu halkı ve esnafı olacağı ifade edildi.

FUARDA KONSERDEN ALIŞVERİŞE KADAR HERŞEY OLACAK

Fuar için düzenlenen basın açıklamasında fuarla ilgili teknik bilgilendirilmede yapıldı. Fuar Trend Arena Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu kısımdan Tarım Fuar alanına kadar devam edecek. Çorlu’da faaliyet gösteren esnaflar için fuarda yer kiralamalar daha uygun olacak. Fuar süresince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Kıraç konseri ve Çorlu Belediyesi sponsorluğunda Toni Storaro konseri verilecek. Çok sayıda firma ürünlerini sergileme fırsatı bulabilecek ve vatandaşlar ise gönüllerince alışveriş yapma fırsatı bulacak.

BİRLİKTE HAREKET ETME NOKTASINDA GÜZEL BİR ADIM ATTIK

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç Çorlu Alışveriş Fuarı’nın önemini vurguladı ve fuar sebebiyle Çorlu’daki tüm kuruluşların birlikte hareket etme noktasında iyi bir adım atıldığını söyledi. Kılıç, “Odalarımız sanayicimiz ve esnafımız ile toplantılarımızı gerçekleştirdik, artık ciddi bir şekilde hazırlık yaparak Çorlu Alışveriş Fuarını tamamlamak istiyoruz. Emeği geçen Çorlu Belediyemize, Çorlu Ticaret Odamıza, oda başkanlarımıza ve bu işte emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çorlu da özlenen bir tablo gerçekten, tek tip kıyafetlerle Türkiye’de ilk defa bir basın açıklaması yapılıyor sanırım. Bizim için de çok farklı bir toplantı oldu gerçekten. Sanayimizle esnafımızla ticaretimizle ve nüfus olaraktan 55 ilden büyük olduğumuzu söylüyoruz. Bunun dışında bir araya gelip birlikte bir şeyler yapmak noktasında sinerji oluşturma, birlikte hareket etme noktasında güzel bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile de bundan sonra yapacağımız etkinliklerde de birlikte çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Çorlu’yu daha ileriye taşıyan projelere hep beraber adım atmış oluruz” dedi

PROJEYE HERSEK KATKI VERME GAYRETİNDE

Çorlu Belediye Başkanlığı adına toplantıya katılan başkan yardımcısı Hülya Perin herkesin fuar için gayretli olduğunu ifade etti. Perin, “Tekirdağ Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi olarak bu projenin içerisindeyiz, elimizden gelen desteği yapacağız. Bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim. Katılımının iyi olacağını düşünüyorum. Bütün kurum ve kuruluşlar bir arada çalışmalar yürütüyoruz. Zamanımız kısıtlı olmasına rağmen bizler bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Çünkü herkes iyi niyetli bir şekilde bu projeye yaklaşmakta, herkes elinden gelen gayreti gösteriyor, bölgemize Çorlu Alışveriş Fuarı hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Elimizden geldiği kadar diğer il ve ilçelerden ücretsiz servisler kaldırarak insanları buraya getirmeye çalışacağız. Çorlu Belediyesi olarak fuar kapsamında düzenlenen konsere sporluğumuzda söz konusu, belediye olarak süreç içerisinde elimizden ne geliyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

 

FUARIN AMACI DIŞARDAN GELEN İNSANLARIN HARCAMA YAPMASINI SAĞLAMAKTIR

Çorlu Ticaret Odası Başkanı İzzet Volkan fuarın amacını anlattı. Volkan, “Biraz Çorlu Alışveriş Fuarının hikâyesinden söz etmek istiyorum, biliyorsunuz Çorlu İstanbul’a yakınlığından dolayı büyük fuarlar yapılamıyor. Bu konuda nadir de olsa İstanbul’a yakın olmanın dez avantajını yaşıyoruz. Bir fuarımız vardı oda tarım fuarı, bu fuarda da  katılımcılar geliyordu ama yine burada alışveriş yapmadan kendi bölgelerinden alışveriş yapıyordu bizler bu noktada gelen insanların Çorlumuzda harcama yapmasını istiyoruz. Bu bölgedeki insanların kazanması için bu çok önemlidir. Bugün baktığımız zaman dolar ve Euro bizim para birimimizden değerli durumda, biz bunu avantaja da çevirelim dedik. Bu işin içine çevre ülkeleri de katalım dedik ve böyle bir fuarın içerisine girdik. Bu yapılacak fuarların ilki arkadaşlar, bir bebek dünyaya getiriyoruz ve inşallah her geçen sene bu bebeği büyüteceğiz. Biz bir fuar yapıp ses getirmektense, bunu insanların beklediği, takip ettiği, devamlılığı olan bir fuar haline getirmek istiyoruz. Bunun en güzel yanı da bütün kurumların birlikte hareket etmesidir” dedi.

NİCELİKTEN ÇOK NİTELİK ÖNEMLİ

Konuşmasını sürdüren Çorlu Ticaret Odası Başkanı İzzet Volkan, fuara katılımcı sayısından ziyade buraya gelip harcama yapan insan sayısını artırmak istiyoruz, yani niteliğe çok önem veriyoruz” dedi. Volkan, “Bu fuarda amacımız ne kadar insanın geldiği değil, insan getirmek çok kolay iki tane sanatçı getiririz, ilçelerden bedava otobüs kaldırırız ama burada amacımız kalabalık yaratmak değil, amacımız normalde bu bölgede para harcamayan insanları bu bölgeye getirip bölge ekonomisine ek bir katkı sağlamaktır. Zaten bu bölgedeki insanlar bu bölgedeki esnafla alışveriş yapıyor. Onun için fuar düzenlememize etkinlik düzenlememize gerek yok. Burada temel amaç dışardan sayısından ziyade niteliği önemli, bunun için yurt dışından insanları bu fuara getirmek istiyoruz. dışardan insanlar gelip bu buradan alışveriş yaptığı zaman Çorlu kazanacaktır” dedi. 

İmdat Şahin