• Başsavcılıktan İmama Darp Açıklaması
Ergene

Başsavcılıktan İmama Darp Açıklaması

  • 17 Temmuz 2018
  • 2309 Kez Okundu

Ergene’nin Esenler Mahallesinde 15 Temmuz gecesi sela okuyan cami imamını darp ettiği iddiası ile gözaltına alınan 1 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İmama darp raporu verilmezken olayla ilgili Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

SELAYI OKUDU, YUMRUĞU YEDİ

Ergene’nin Esenler Mahallesinde 22 yıldır cami imamı olarak görev yapan Faruk Açıkgöz 15 Temmuz’un 2. yıl dönümünde saatler 00.13 gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi sela okudu. Cami imamı olan Faruk Açıkgöz selayı okumasının ardından camiye gelen İ.Ö’nün (22) “neden sela okudun, bu bir darbe değil” dediğini iddia ederek yumrukla suratına vurduğunu iddia etti. İmam Açıkgöz’ün olay sonrası köy muhtarı ve jandarmayı aradığını ve kendisine saldıran gencin gözaltına alındığını söyledi. Darp edilen Faruk Açıkgöz’ü camide ziyaret eden Memur-Sen Tekirdağ Şubesi Başkan vekili ve Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Âdem Yaryıkan; “Hocamıza verdiği seladan dolayı darp edilmesini şiddetle kınıyorum” dedi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Olayın medyada yer almasının konuyla ilgili Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, “Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, imam Faruk Açıkgöz’ün doktor raporunda darp cebir izine rastlanmadığı ve olayı gerçekleştiren İ.Ö. hakkında da kamu görevlisine karşı basit yaralama, suçu ve suçluyu övme’ suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştır” denildi.

SEYFİ GENÇ