• Eğitim Tamam, Sıra Girişimde
Çorlu Güncel

Eğitim Tamam, Sıra Girişimde

  • 11 Temmuz 2018
  • 1291 Kez Okundu

İş-Kur ve KOSGEB tarafından düzenlenen Girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen 32 saatlik girişimcilik eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalar törenle dağıtıldı.

BÖLGE EKONOMİSİNE FAYDASI OLACAK

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan sertifika törenin açılışında yaptığı konuşmada, girişimcilerin bölge ekonomisine yeni işletmeler kazandırmasını umduğunu belirterek “Bu eğitimler bölgemiz iş dünyasını ve girişimcileri destekleme amacıyla uzun dönemdir gerçekleştiriliyor. Burada amacımız sizleri iş dünyasına katıp ülkemizin ve bölgemizin ekonomik faaliyetlerini desteklemek. İnşallah aldığınız bu eğitimlerle hepiniz iş dünyasında istihdam sağlayacak, bölge ekonomisine faydası olacak işlemlere kuracaksınız. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın kapısı her zaman sizlere açık olacak. İhtiyaç duyduğunuz her zaman da yanınızda olacağız.” dedi.

İŞKUR GİRİŞİMCİLERİN YANINDA

İş Kurumu Çorlu İlçe Müdiresi Vicdan Güçer yaptığı konuşmada, girişimcilik kursu katılımcılarının hayalindeki işletmeleri bir an önce kurarak iş fikirlerini hayata geçirme dileklerini belirterek “Yanında çalıştıracağınız işçilerle ilgili olarak bizim her zaman size desteklerimiz olacaktır. Hepinize çalışma hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

GİRİŞİMCİ ORANI YÜZDE 4,6

KOSGEB Tekirdağ Çorlu Hizmet Birimi Müdür Vekili İsmail Taha Çeykel yaptığı konuşmada girişimcilik kursları hakkında bilgi verdi. Çeykel Türkiye’de her 100 yetişkinden sadece 4,6’sının girişimci oluğunu belirterek, “Umarım eğitim boyunca aldığınız teorik bilgileri iş hayatınıza adapte ederek başarılı, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek birer KOBİ olarak bölgemize hizmet edersiniz. Girişimcilik, hepimizin bildiği gibi işsizlik sorunun ve büyümenin önemli bir bileşenidir. Türkiye’de her 100 yetişkinden 4.6’sı girişimci olmaktadır. Türkiye bu alanda dünyada 30. Sırada yer almaktadır” dedi. Türkiye ekonomisinin girişimcilik konusunda önemli adımlar atmaya devam ettiğini kaydeden Çeykel, “Bu konuda KOSGEB girişimcilik kültürünün geliştirilmesi başarılı girişimcilerin hayata geçmesi için değerli sektör mensuplarıyla birlikte girişimcilik eğitimlerini vermeye devam etmektedir” dedi.

KOSGEB GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Çeykel, “Umarım bu eğitimin katılımcılarının tümü işletmelerini kurup devlet desteklerinden faydalanmaya yol alırlar. Bu süreçte KOSGEB olarak her zaman yanınızda olduğunuzu bilmenizi isteriz. Sorunun değil çözümün bir parçası olmak istediğimizi bilmenizi isteriz” dedi

Konuşmaların ardından girişimci adaylarına sertifikaları verildi. Sertifika töreni topu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

SEYFİ GENÇ