• Ergene Belediyesi'nde Yoğun Gündem
Ergene

Ergene Belediyesi'nde Yoğun Gündem

  • 04 Temmuz 2018
  • 2262 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Temmuz ayı belediye meclisi Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında toplandı. Ergene Belediyesi’nin Ulaş Mahallesi’ndeki hizmet binasında yer alan belediye düğün salonunda toplanan mecliste 6 gündem ve ek gündem maddeleri görüşüldü. Mecliste AK Parti grubunun soru önergelerini yanıtlayan Başkan Yüksel, tüm işlemlerin denetime tabii olduğunu ve herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını söyledi.

ALTI SORU ÖNERGESİ

Meclis başında AK Parti grubunun yol kotlarıyla ilgili verdiği soru önergesine yanıt veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yol kotlarının nizami olarak yapıldığını fakat evlerinin alt kotta kalması nedeniyle mağduriyet yaşayan 2 aile bulunduğunu bu ailelerin de mağduriyetlerinin giderilmesi için konuyla ilgili yerinde incelemeler yapacaklarını söyledi.

Doğal ürünler fuarı için 89 bin 647 liralık harcama yapıldı. Belediyenin bu etkinliği doğal değildir diyen AK Parti grubu önergesinde Yüksel, kimseyi kayırmadan alım yaptıklarını söyledi. AK Parti grubunun danışmanlık ücretleriyle ilgili soru önergesinde ise yazılı açıklama yapılacağını söyledi.

EDİRNE BULVARI ZAMANINDA TAMAMLANACAK

Edirne Bulvarı yapımıyla ilgili AK Parti grubunun yazılı soru önergesinde yol yapımının ne zaman başladığı ve ne zaman biteceği hakkında bilgi talep edildi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel buradaki yol yapımını çok yakından takip ettiklerinin belirterek burada şu anda yolun yüzde 50’sinin tamamlandığını, firmanın zamanında bitirmesini beklediklerini söyledi. Yüksel “Oynak bir zemin, çok dolgu malzemesi kullanıldı. Bitince çok güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

Soru önergelerini altıncısında Ergene Belediye başkanı Rasim Yüksel’in ticari ilişkileri soruldu. Yüksel’in şirketleri ve kendisine bağlı şirketlerin maddi durumları ve banka dökümleri soruşturuldu. Yüksel, kendisinin 20 yıldır Yüksel İnşaat isimli şirketinin bulunduğunu ve bunun herkes tarafından bilindiğini söyledi. 

Soru önergelerinin ardından gündem maddelerine geçildi.

SAKİN GÜNDEM

Belediye meclisinde ilk gündem maddesi olarak Yeşiltepe Mahallesi’nde yer alan fakat tapu kayıtlarında Marmaracık’ta görünen çeşitli parsellerle ilgili imar plan değişikliği Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün talebi nedeniyle tekrar görüşüldü. Görüşme sonrasında maddeyle ilgili değişiklik imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Gündemi ikinci maddesi de aynı şekilde Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün talebiyle Sağlık Mahallesi’ndeki iki parselle ilgili yapılan uygulama imar planı değişikliği yeniden görüşüldü. Madde imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

“CAMİYİ BERABER YAPACAĞIZ”

Gündemin üçüncü maddesinde Marmaracık Mahallesi’nde yer alan 280 ada 1 nolu parselle ilgili uygulama imar planı değişikliği imar komisyonuna oy birliği ile kabul edildi. Marmaracık’ta yer alan 1695 metrekarelik belediye arsası konut alanı iken cami alanı olacak şekilde plan tadilatı yapılmıştı. Yüksel, “beraber yapacağız camiyi. Herkes büyük katkı koyacak” dedi.

Dördüncü maddesinde ise Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan Çok Amaçlı Düğün Salonu’nun 2018 ücret tarifesi yeniden belirlendi. Yüksel, “19 Mayıs’ta güzel bir park ve düğün salonu kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Esenler ve Kırkgöz mahallesinde de aynı projeler devam ediyor” dedi. Öneri, tarifelerin belirlenmesi amacıyla plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  Temmuz’da madde yeniden görüşülecek.

FOLKLORCÜLER MAKEDONYA YOLCUSU

Makedonya’nın Radoviş kentindeki kardeş şehir daveti nedeniyle Halk dansları topluluğunun Yörük Festivaline katılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde ise Meydan Bulvar, Cadde, Yol, Sokak ve Mahalle isimleri komisyon üyeleri yeniden seçildi. Komisyona belediye meclis üyeleri Ali Aydoğdu, Selahattin Erbağ, Hasan Demirkol, Atilla Sever ve Buket Cevahirci oy birliği ile seçildi

Altıncı maddesinde ise Sosyal Yardım Yönetmeliği görüşüldü. Yönetmelikle ilgili bilgi veren Belediye Başkan yardımcısı Ayça Çevikelli puantajla ilgili düzenlemeler ve komisyonda inisiyatif kullanılması hakkında düzeltmeler yapıldığını söyledi. Çevikelli, “Bu diğerinden daha kısa ve işlevsel bir yönetmelik oldu. Meclisimiz onay verirse Sayıştay’a gönderilecek.” dedi. Oylama sonucunda yönetmelik oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin ardından komisyon raporları görüşüldü. Kadastro çalışmalarında bilirkişi seçilmesi ile ilgili Osman Ekinkıran, Veysel Yaman bilirkişi olarak oybirliği ile seçildi.

SEYFİ GENÇ