• Haydi Gençler Kampa!
Spor

Haydi Gençler Kampa!

  • 30 Haziran 2018
  • 2606 Kez Okundu

12-22 yaş grubundaki gençlere yönelik ücretsiz Gençlik Kampları'na başvurular Çorlu Gençlik Merkezi’nden ve internet üzerinden alınmaya başladı.

ÜCRET ALINMIYOR

Gazetemize gençlik kampları hakkında bilgi veren Çorlu Gençlik Merkezi Müdürü Şafak  Turan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamplar Dairesi tarafından düzenlenen gençlik kamplarına 12-22 yaş arasındaki gençlerin katılabildiğini belirterek, " Doğa ve Deniz Kampları olarak ayrılan yaz dönemi Gençlik Kamplarımız gençlerin yaz aylarını daha etkin ve dolu geçirmelerini sağlamak, akran eğitimlerine katkıda bulunmak, ülke barışı ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla Bakanlığımıza bağlı Gençlik Kamplarında gerçekleştiriliyor” dedi. Başvuru yapanlar arasından belirlenen kriterlere göre seçilen gençlerin bir hafta süreyle kamp yapabileceğini belirten Turan, “10 dönem halinde Mersin, Samsun, İzmir, Manisa ,Trabzon, Bolu, Kırşehir ve Eskişehir illerindeki kamplara gençlerimizin katılım sağlamasını hedefliyoruz” dedi.

UNUTULMAYACAK BİR KAMP YAŞANIYOR

Turan gazetemize yaptığı açıklamada “Yurdun dört bir yanından hatta yurtdışındaki gurbetçi gençlerin, kardeşlik iklimi içerisinde çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları anlar yaşayacakları ücretsiz kamplara katılımı arttırmaya çalışıyoruz. 12-15 Yaş aralığındaki gençler Mavi "Deniz" Kamplarına, 16-22 Yaş aralığındaki gençler ise Yeşil "Doğa" Kamplarına müracaat edebilecek. Türkiye genelinde 10'u Mavi, 8'i Yeşil olmak üzere 18 kampta her yıl 100 binin üzerinde genç yararlanıyor"

ETKİNLİKLER ÇOK ÇEŞİTLİ

Kamplarda pek çok sosyal ve sportif faaliyetin yapıldığını belirten Turan, “Gençler kampların özelliklerine göre yüzmeden, raftinge, binicilikten, dağ bisikletine, kano, okçuluk, paintball, matrak, ip parkuru, tırmanma duvarı, basketbol, futbol, voleybol, satranç, mangala, halk oyunları, drama, el sanatları, gece etkinlikleri, konserler, söyleşiler, kültürel,tarihi ve doğa geziler ve daha birçok etkinlikle yeni dostluklar, arkadaşlıklar edinme fırsatlarını yakalamış olacaklar” dedi.

SEYFİ GENÇ