• Çile Bitiyor
  • Çile Bitiyor
  • Çile Bitiyor
  • Çile Bitiyor
  • Çile Bitiyor
Çorlu Güncel

Çile Bitiyor

  • 22 Haziran 2018
  • 1531 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü tarafından ihale edilen D100’e bağlanan Çorlu - Edirne Yolu’nun (Edirne Caddesi) Ergene Sağlık Mahallesi kesimindeki Çırakbayırı-Marmaracık Projesi’nde çalışmalarda sona yaklaşıldı.

BİTEN KISIM TRAFİĞE AÇILDI

Yaklaşık bir yıl önce başlayan yol yapım çalışmalarında ihaleyi alan ilk firmanın yavaş çalışması nedeniyle ihale iptal edilmiş ve yeniden yapılan ihalede başka firmayla yola devam edilmişti. İhaleyi alan ikinci firma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu inşaat hızla ilerledi. Vatandaşların mağdur olmaması için biten kısımlar bayramdan önce trafiğe açılarak bayram trafiği rahatlatıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak inşaatın Aralık ayında bitirileceğini açıklayarak ihaleyi alan firmayla bu konuda yoğun bir şekilde çalışma sözü aldıklarını açıklamıştı. Sağlık mahallesinin girişindeki çalışmaları bitiren ekipler D-100 bağlantı kısmında çalışmaları devam ediyor. Asfalt ve yol çalışmaları tamamlanmadığı için üstyapı çalışmaları da henüz tamamlanmayan yoldan karşıya geçmekte zorlanan vatandaşlar, kaldırım düzenlemelerinin de bir an önce yapılması için belediye ekiplerine çağrıda bulundu.

KALDIRIMLARIN YAPILMAMASI VATANDAŞI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Gazetemize çalışmaların etkileri hakkında bilgi veren sağlık mahallesi esnaflarından bir vatandaş, yolun trafiğe açılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Henüz inşaat tamamlanmadı fakat biten kısım bile tozun, toprağın azalmasını sağladı. Yaz günü dükkânın kapısını açamıyorduk. Biten kısımların trafiğe açılması da iyi oldu. Fakat kaldırımlar ve refüjlerin tamamlanmasını bekleyeceğiz tamamen rahatlamak için. Şu anda kaldırımlar yol seviyesinin üstünde kaldı. Bankamatiğe ulaşmak için tırmanmak gerekiyor, kaldırımlara her noktadan çıkmak mümkün değil” dedi.   Gazetemize bilgi veren bir başka vatandaş ise, yol inşaatının uzun sürmesi ve bir süre durması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Burada yeni yol yaptılar, yeni yapılan yol güzel oldu ama daha evvelden bitirebilirlerdi. Burada aylarca tek kamyon, tek dozerle çalıştılar. İşin tam üstüne düşmediler. Bu nedenle biz burada tozun toprağın, kışın çamurun içinde perişan olduk” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu proje için çok uğraştıklarını belirterek, “Şartname gereği bu işin 540 günde tamamlanması gerekiyor. Burası tamamlandığında güzel bir çalışma olacak. Vatandaşlarımızın sabırlı ve hoşgörülü davranmalarını diliyorum. Çalışmaların herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." açıklamasında bulunmuştu.

SEYFİ GENÇ