• Esnaf İsyan Etti
  • Esnaf İsyan Etti
  • Esnaf İsyan Etti
  • Esnaf İsyan Etti
Çorlu Güncel

Esnaf İsyan Etti

  • 21 Haziran 2018
  • 1151 Kez Okundu

Çorlu Omurtak Caddesi üzerinde 5 yıldır lağım suyu geri basıyor. Esnaflar gazetemize “her gün bu pisliğin içindeyiz, sadece biz değil binlerce vatandaş etkileniyor” dedi.

Lağım sularının yola aktığı ve etrafa kokunun yayıldığı caddede faaliyet yürüten esnaflar,  geri basan lağım sularından artık yılmış durumda. Esnaf, “beş yıldan beri bu sıkıntıyı bizler yaşıyoruz, her defasında yetkililere haber veriyoruz suyu çekiyorlar, üzerinden iki üç saat geçiyor yine lağım suları geri basıyor. Artık yeter, yetkililer buraya bir çözüm bulsun, pisliğin içinde yaşıyoruz” dedi.

5 YILDIR BU PİSLİĞİN İÇİNDE YAŞIYORUZ

Omurtak Caddesi üzerinde lağım sularının 5 yıldır geri bastığını, yetkililere konuyu defalarca ilettiklerini belirten esnaflar, pislikten kurtulmak istediklerini söyledi. Esnaflar, “Bu sıkıntıyı yeni çekmiyoruz, beş yıldır burası böyle, biz lağım suları geri bastığında TESKİ’yi arıyoruz onlar geliyor, pompayla buradaki suyu çekiyorlar onlar gittikten iki saat sonra burası yine aynı oluyor. Beş yıldır durum bu şekilde. Burada alt yapı bitmiş durumda, ana hat tıkalı olduğu için sürekli lağım suları geri basıyor” dedi.

YAZ GELDİ HASTALIKLAR ARTACAK

Kaldırımdaki lagardan geri basan lağım suları Omurtak Caddesi üzerine yayılmış durumda. Esnaf, “bu gördüğünüz yağmur suyu değil lağım suyu, artık yaz geliyor, şu anda bile koku etrafa yayılmış durumda. Yarın buradan kaynaklanan bir sürü sağlık sorunu yaşayacağız, sinekler çoğalacak, burada bir sürü gıda işi yapan dükkan var, derdimizi yetkililerin anlamasını istiyoruz. Bizleri duysunlar, buraya bir an önce çözüm bulsunlar” dedi.

BİNLERCE VATANDAŞ ETKİLENİYOR

Lağım sularının geri basmasından sadece burada yaşayan insanların etkilenmediğini kaydeden esnaf, buradan günde binlerce insan geçiyor, onlarda bu pisliği yaşıyorlar” dedi. Esnaf, “Bu lağım suyunun geri basması sadece buradaki esnafın sorunu değil, buradan günde binlerce kişi geçiyor, Çorlu Otogarı’nın hemen üzeri burası, bakın yol lağım suyundan göl olmuş durumda. Araçlar geçerken bu suyu insanların üzerine sıçratıyor. O insan bu sularla ıslanıyor, yani pisleniyor. Buraya basarak giden vatandaşlar oluyor, burası mikrop yuvası, bu mikroplar insanlarla birlikte başka yerlere taşınıyor” dedi.

TESKİ SESİMİZİ DUYSUN

Sular geri bastığı zaman TESKİ’yi aradıklarını kaydeden esnaflar, “sular geri bastığı zaman yetkilileri arıyoruz, onlarda geliyor sadece suyu çekip gidiyorlar, ardından iki saat sonra yine durum aynısı oluyor. Birde her geldiklerinde bizlerin su faturasına 100 liranın üzerinde fark yansıtıyorlar, bizler TESKİ’den köklü çözüm istiyoruz. Alt yapı sorununu kökten çözmesini istiyoruz. Bizleri bu kokudan ve pislikten kurtarsın” dedi.

İmdat Şahin