• Bölgesel Amatör Lig'de Değişiklik Sinyali
Spor

Bölgesel Amatör Lig'de Değişiklik Sinyali

  • 07 Haziran 2018
  • 2748 Kez Okundu

Çorluspor 1947’nin de mücadele ettiği Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde 2018-2019 sezonunda statü değişikliği için çalışma yürütülüyor.

Şu anda 12 grubun yer aldığı Bölgesel Amatör Liginde (BAL) grup sayısının TFF 3. Lig grup sayısıyla aynı miktara düşürülmesi ve BAL grubunu şampiyonlukla bitiren takımların play-off oynamadan TFF 3. Lige yükseltilmesi planlanıyor. TFF Amatör Kurulu tarafından yapılması planlanan değişikliğe göre 12 olan grup sayısı 9’a düşürülecek, gruplarda takım sayıları çoğalacak ve revizyona gidilecek.

Uygulanmakta olan statüye göre 12 grupta mücadele eden Bölgesel Amatör Lig takımları grubu şampiyon olarak tamamlasalar da 3. lige play-off maçları sonunda 3. lige yükseliyor, grubunu şampiyon olarak tamamlayan 3 takım ise grubuna geri dönüyor. Çalışma açıklandığı şekliyle kabul edilirse gruplarında şampiyon olan takımlar doğrudan 3. lige yükselecek, takım sayıları arttığı için de lig daha uzun sürecek.

BAKANLIKTAN AMATÖRLERE NAKDİ YARDIM

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni sezonda Gençlik Spor Müdürlükleri'ne kayıtlı olan tüm amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapacak. Bu önemli habere göre İASKF’nun gerçekleştirdiği iftar yemeğinde konuşan TFF İcra Kurulu üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez yeni sezonda amatör kulüplerine çok ciddi bir nakit para yardımı yapılacağını açıkladı. Bu yardımın en az 5000 lira olacağını belirten Düşmez yaptığı açıklamada "Tüm amatör kulüplere, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tescilini yaptırmış tüm amatör spor kulüplerinin hepsine bakanlıktan TASKK aracılığı ile ciddi bir rakam gelecek. " diye konuştu.

SEYFİ GENÇ