• İyi Parti Adayları Basınla Buluştu
  • İyi Parti Adayları Basınla Buluştu
  • İyi Parti Adayları Basınla Buluştu
  • İyi Parti Adayları Basınla Buluştu
Çorlu Güncel

İyi Parti Adayları Basınla Buluştu

  • 24 Mayıs 2018
  • 1659 Kez Okundu

Seçimlere 31 gün kala İYİ Parti adayları Çorlu ilçe binasında basınla buluştu. İYİ Parti adayları ve partililer basın açıklamasından sonra Atatürk Meydanı’na yürüyerek halkı selamladı.

Basın açıklamasına İYİ Parti 1. sıra adayı Enez Kaplan, 2. sıra adayı Muhtar Mahramlı, 3. sıra adayı Tamer Dodurka, 5. sıra adayı Oğuzhan Aydın ve 6. sıra adayı Nurcan Balcı Erol katıldı. İlk listeler açıklandığı zaman İYİ Parti 6. sıra milletvekili adayı olarak belirlenen Tuncay Kırmızıgül adaylıktan istifa ettiği için katılmazken, 4. sıra adayı Belma Kuvancı şehir dışında olduğu için basın açıklamasına katılmadı.

SEÇİM STARTINI VERİYORUZ

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanlığında yapılan açıklamayı il Başkanı Sertaç Alkaya yaptı. Alkaya, “Bütün zorluklara rağmen aday adaylığı sürecinde partimize 31 başvuru yapılmıştır. Zaman darlığı nedeniyle Tekirdağ da aday adaylık sıralamasını temayül yoklaması yerine genel merkezin yetkili kurulları ve genel başkanımız Akşener tarafından belirlenmiştir. Şimdi karşınızda bugün milletvekili adaylarımız ile birlikte binlerce üyemiz ile birlikte seçim startı vereceğiz” dedi.

İKTİDARA YÜRÜYORUZ

İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, partinin iktidara yürüdüğünü söyledi. Albayrak, “Bizler dünya görüşü hayat tarzı ne olursa olsun vatanın bütünlüğünü milletin birliği insani değerlere olan hassasiyeti ve demokrasiye bağlılığı ile yola çıkan İYİ’leriz, her geçen gün çığ gibi büyüyor ve adım adım Allah’ın izni ve milletimizin teveccühü ile iktidara yürüyoruz. Demokrasinin rafa kaldırıldığı yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı, ülke insanımızın her gün fakirleştiği, tek adamlık sistemine doğru hızlı adımlarla ilerlediğimiz bir süreçten geçmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yüce Türk Milleti’nin emperyalist güçlere karşı verdikleri mücadele sonucu kurup bizlere emanet ettikleri Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet kazanımlarını korumak ve daha ileri taşımak yerine maalesef yok edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Adayları Enes Kaplan, Muhtar Mahramlı, Tamer Dodurka, Oğuzhan Aydın ve Nurcan Balcı Erol özgeçmişleri ile kendilerini tanıttılar. Ardından basının sorularını yanıtladılar. İYİ Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili adayı Enez Kaplan’a neden MHP’den ayrıldınız sorusuna Enez Kaplan, “Demokrasi için ayrıldım” cevabını verdi. Tamer Dodurka ise yaptığı kısa açıklamada kendisini tanıttıktan sonra Tarım ve hayvancılık konusunda uzman bir kişiyim herkesin bildiği üzere Çevre meselelerinde de ne kadar dikkatli ve mücadele ettiğimi herkes bilir. TBMM’ye gitmesem bile giden arkadaşlarıma bilgilerimi aktaracağım” dedi.

MERAL AKŞENER İLE UZUN YILLARDIR TANIŞIYORUZ

İYİ Parti Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili adayı Muhtar Mahramlı genel başkan Meral Akşener ile 1990 lı yıllardan beri tanıştıklarını belirtti. Mahramlı, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile uzun yıllardır tanışıyoruz. 1990 lı yıllarda Tansu Çiller’in genel başkanı olduğu DYP’de Meral Akşener kadın kolları başkanıydı. Bana hep abi diyerek konuşur ve bana ikinci sıra olur musun abi partinin sana ihtiyacı var dedi. Bende ikinci sıra milletvekilliği görevini kabul ettim” dedi.

İmdat Şahin