• Kurtarın Bu Gençleri!
  • Kurtarın Bu Gençleri!
Çorlu Güncel

Kurtarın Bu Gençleri!

  • 24 Mayıs 2018
  • 1579 Kez Okundu

Çorlu’da yaygın olarak bulunan ve kolayca temin edilebilen sentetik uyuşturucu gençleri zehirlemeyi sürdürüyor. Son dönemde Çorlu’da artan uyuşturucu kullanıcı sayısı vatandaşı tedirgin etmeye başladı.

Çorlu’da her gün uyuşturucunun etkisi ile şehrin farklı bir köşesine yığılıp kalan gençlere emniyet ve 112 ekipleri yetişmekte zorlanıyor. Uyuşturucu kullandığı anlaşılan iki genç hareketsiz şekilde Eski Kaymakamlık önündeki parkta objektifimize takıldı. Sentetik uyuşturucu ambalajları ise etrafa saçılmış durumda görüntülendi. Parkı temizleyen belediye görevlileri, “Gün içerisinde, akşam vakitlerinde bu parka bir sürü uyuşturucu kullanıcısı geliyor. Buruda uyuşturucu alarak sızıp kalıyorlar. Bizim çalışan bazı arkadaşlarımız korktukları için gelip burayı temizleyemiyorlar” dedi.

PARKLAR KULLANICILARIN EVİ OLDU

Uyuşturucu kullanıcıların birçok çöplerini parktan toplayan belediye görevlileri “Bu ve Buna benzer yerler bağımlıların evleri olmuş durumda. Özellikle Eski Kaymakamlığın önündeki park ve Uğur Mumcu Parkı bunların başında geliyor. Bu parktan onların çöplerini topluyoruz, poşetlere koyup çöpe atıyoruz. Sabah geldiğimiz zaman kimisi yerde kimisi bankların üzerinde yatıyor. Çöpleri toplarken tedirgin olmuyor değiliz” dedi.

PARKLARA AİLELER GİDİP OTURAMIYOR

Eski Kaymakamlığın etrafında faaliyet yürüten bir esnaf; “Bu bölge uyuşturucu kullanıcıların yatağı olmuş durumda. Gün içinde bir iki tane uyuşturucu kullanıcısına rastlıyoruz fakat akşam olduğunda sayıları çok artıyor. Bunlar 15-20 yaş arası, içip için buralarda sızıp kalıyorlar. Polis artık bunlar için çözüm olduğunu düşünmüyoruz. Polisin geldiğini gördükleri zaman kimisi kaçıyor kimisini polis yakalıyor fakat bildiğimiz üzere polisin yakalaması da artık çözüm değil. Parklarımıza artık aileler gidip gönül rahatlığı ile oturamıyor” dedi.

ASIL SORUMLU UYUŞTURUCUYU ÇORLU’YA SOKANLAR

Gençlerin durumunu gören vatandaşlar “Bugün uyuşturucu kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Aileler olarak parklara giremez olduk. Çoluğumuz çocuğumuz var, her yerde uyuşturucu kullanan gençleri görüyoruz. Devletimiz üzerine düşeni elbette yapıyor fakat yeterli değil. Sadece bu içen gençleri toplamakla bu işin çözüleceğini düşünmüyoruz. Bu gençler bir şekilde bu illete bulaşıyor fakat bu gençler nasıl kolaylıkla bunu temin edebiliyor. Bunun çözümü bir iki sokak satıcısını da yakalamak değil onların yerine başkaları satar ama Çorlu’ya bu uyuşturucuyu sokanlar kimler bunların peşine düşmek gerekiyor. Bunları yakalayıp içeri atmak gerekiyor ki en azından uyuşturucu bu kadar kolay temin edilemesin. Bizler hiç bu tür insanların yakalandığını duymuyoruz. Asıl bunlar içeri alınırsa bu iş bir nebze olsun hafifler diye düşünüyoruz” dedi.

İmdat Şahin