• Öğrencilerin Yetenekleri Test Edildi
  • Öğrencilerin Yetenekleri Test Edildi
  • Öğrencilerin Yetenekleri Test Edildi
Spor

Öğrencilerin Yetenekleri Test Edildi

  • 21 Mayıs 2018
  • 2445 Kez Okundu

Çorlu’da Kapalı Spor Salonu’nda İlkokul 3. Sınıf öğrencilerine Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi kapsamında yetenek testleri yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 81 İldeki İlkokullarda Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi uygulanmaya başlandı.  Türk spor tarihinin en büyük altyapı projesi olarak gösterilen çalışma kapsamı olan, ilk aşamada Türkiye'deki tüm ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin taranarak, yaklaşık 1 milyon çocuğun sportif yetenek ve potansiyellerinin, bilimsel verilerle ortaya çıkartılacağı aktarıldı.

Kapalı Spor Salonunda yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında yapılan yetenek testlerine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Adem Üzgün, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel katıldı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Kapalı Spor Salonu’nda öğrencilere yetenek testi uygulayacak 8 istasyon oluşturuldu. Öğrencilerin boyları, sıçrama yükseklikleri, topu geriye doğru fırlatma, güç, hız gibi yetenek istasyonlarına sokuldu. Öğrencilerin aldıkları puanlar kendilerine verilen bir barkot numarasına eklendi ve barkotlar Gençlik ve Spor Müdürlüğüne gönderildi. Uzmanların barkotları incelemesiyle birlikte ailelere çocuklarının hangi sportif alana yetenekli olduğu bildirilecek.

İmdat Şahin