• Türkiye 24 Haziran'da Erken Seçime Gidiyor
Çorlu Güncel

Türkiye 24 Haziran'da Erken Seçime Gidiyor

  • 19 Nisan 2018
  • 976 Kez Okundu

Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim yaşayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki gün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek açıkladığı erken seçim kararını Çorlu’daki siyasi parti başkanları değerlendirdi.

SEÇİME TÜM TEŞKİLATLARIMIZLA HAZIRIZ

Ülkemize hayırlı olsun diyen Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, “Ülkemiz adına olumlu olacağı düşüncesindeyim. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin fiili olarak uygulanması sürecinin uzatılmasından ötürü kaynaklanacak olumsuzlukların önüne geçme adına bütün kademelerimizle teşkilatlarımızla sandık kurullarımızla seçime hazırız” dedi.

2019’A KADAR İŞİ GÖTÜREMEYECEĞİNİ ANLAYAN BİR HÜKÜMET VAR

Hükümetin 2019 seçimlere kadar işi götüremediğini ve erken seçim kararı aldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, “Türkiye tekrar yeni bir seçim sarmalına dahil edildi. Ülkede yaşanan ekonomik kriz, savaş dış ilişkilerdeki bozukluklar Adalet Kalkınma Partisini 2019 Kasım ayına kadar yani olağan genel seçimlere kadar bu işi götüremeyeceğini, ülkeyi daha da kötü günlere götüreceği belli olmuştur. Biz bunu hep söylüyorduk. Bu kötü gidişata dur demek için oylarının daha da düşeceğini bildiklerinden dolayı böyle bir karar aldılar. Bu karar baskın bir seçimdir, ülkeyi bu kadar yormanın, bu kadar telaşa hiç gerek yoktu fakat Cumhuriyet Halk Partisi örgütleriyle, sandık görevlileriyle her şeyini tamamlamıştır, sandığı önümüzdeki hafta koysalar hazırız, sandığı ne zaman koyarlarsa koysunlar hazırız. Türkiye’nin çağdaş, laik günlere ilerlemesi bizim için çok önemlidir. Bu erken seçimle birlikte yağmurdan kaçmayı düşünüyorlar ama halkımız sandıkta gereken cevabı verecektir” dedi. 

BU ORTAMDA UZUN SEÇİM SÜRECİNİN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ.

Milliyetçi Haraket Partisi Çorlu İlçe Başkanı Barış Tırpan, “Yapılacak erken seçimle birlikte birlik ve beraberlik ortamı oluşturarak seçimleri geçireceğiz. Genel başkanımız Devlet Bahçeli pek çok kez erken seçim için deklare etti ve nihayetinde 24 Haziran mutabık kalındı. İnşallah birlik atmosferinde bu seçim süreci geçirilecek ve Cumhurbaşkanlığı sistemini oluşturulacak. Biz Milliyetçi Hareket Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı olarak biz çalışmalarımıza başlamıştık. Her şey daha güzel olacak, Milletvekili adaylarımızı belirleyerek vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bugünkü ortamda çok uzun seçim sürecinin doğru olmayacağı düşüncesindeyim. Kutuplaşmalardan vatandaşın olumsuz etkilendiğini düşünüyorum. Bu seçim süreci olumlu sonuç yaratacak ve iki aylık sürecinin yeterli olacağını düşünüyorum” dedi.

MUHALEFETİ HAZIRLIKSIZ YAKALAMAYI UMANLAR FENA HALDE YANILACAKLAR

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Bildiğiniz üzere Sayın Bahçeli’nin açıklamaları erken seçimi gündeme getirdi.Biz Türkiye’nin bir baskın seçimle karşı karşıya bırakılacağını her fırsatta ifade ediyorduk. Haklı çıktık! Çünkü biz bunların niyetlerini iyi biliyoruz. Bu yüzden ilk andan itibaren yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Biz seçime hazırız. Seçimi, baskına dönüştürerek muhalefeti hazırlıksız yakalamayı umanlar fena halde yanılacaklar. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu seçimin anahtarı Saadet Partisi olacaktır. Çünkü; Saadet Partisi bu toprakların özüdür, ruhudur, mayasıdır. Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin teminatıdır” dedi.

SEÇİMLERE VURULMUŞ BİR DARBEDİR.

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik, “Bu erken seçim seçimlere vurulmuş bir darbedir. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili uyum yasaları henüz çıkartılmadan seçime gidilmektedir. Vatan Partisi’nin adayı Genel Başkanımız Doğu Perinçek’tir. 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı gösterilebilir denildi, fakat bu imzalar ne koşullarda oluşturulacak daha bu netleşmedi. Türkiye’yi böyle bir kaosa sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur.Derhal bu tutumdan vazgeçilmelidir” dedi.

İmdat Şahin