• Kupa Cemaliye'nin
Çorlu Güncel

Kupa Cemaliye'nin

  • 19 Nisan 2018
  • 1094 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Mahalleler arası Futbol turnuvası sona erdi. Turnuvada dün oynanan final müsabakasını Cemaliye Mahallesi kazandı.

17 Takım Mücadele Etti

23 Nisan şenlikleri kapsamında geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de Çorlu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Mahalleler arası futbol turnuvası sona erdi. 17 takımın katıldığı turnuva da şampiyonluk kupasını Cemaliye Mahallesi kaldırdı. Turnuvada ikinci Şeyhsinan Mahallesi, üçüncü Kazımiye Mahallesi ve dördüncüde Muhittin mahallesi oldu.

Çorlu General Basri Saran Stadyumunda dün oynanılan final müsabakasında Cemaliye Mahallesi ve Şeyhsinan Mahallesi karşı karşıya geldi. İlk yarısı 1-0 Cemaliye Mahallesinin üstünlüğü ile sona eren müsabakanın ikinci yarısında da Cemaliye Mahallesi 1 gol daha buldu ve maçı 2-0 kazandı. Bu sene üçüncüsü düzenlenen turnuva da Cemaliye Mahallesi 2016 yılında düzenlenen turnuvada da şampiyon olmuştu.

Maçlar Festival Havasında

Çorlu General Basri Saran Stadyumunda düzenlenen final maçını Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Gençlik Spor İlçe Müdürü Feridun Demirel, Mahalle Muhtarları ve öğrenci velileri izledi.

Kupa töreni öncesi gazetemize açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, "Her sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı öncesi çocuklarımıza mahalle maçları yaptırıyoruz. Muhtarlarımızın yönetiminde çocuklarımızın da mahalle ruhunu öne çıkarmak, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlıyoruz. Bu sene 2004-2005 doğumlu çocuklarımız turnuva da yer aldı, çok eğlenceli bir festival havasında maçlarımız oynandı, çocuklarımıza sporu sevdirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için böyle güzel bir futbol turnuvası düzenledik ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Turnuvadan Sporcular Yetişiyor

Kaymakam Kılıç kupa töreninde de öğrencilere hitaben yapmış olduğu konuşmasında Çorlu'da ilk sene düzenlenen bu turnuvada yıldızı parlayan Efe Birinci 'nin yanında yer alarak Efe'nin başarısından bahsetti. Kaymakam Kılıç ilk sene yapılan bu turnuvada dikkat çeken Efe Birinci'nin Çorlu’daki spor takımları tarafından kadrolarına alındığını,  çok kısa bir süre önce de Trabzonspor U14 takımına transfer olduğunu söyledi.

Kaymakam Kılıç konuşmasının ardından turnuva da birinci olan Cemaliye Mahallesine kupasını takdim etti.

ZAFER KURT