• Bahçeşehir Koleji Şehitleri Andı
Çorlu Güncel

Bahçeşehir Koleji Şehitleri Andı

  • 17 Mart 2018
  • 1322 Kez Okundu

Çorlu Bahçeşehir Koleji, Karanfil Müzik ve Çorlu Rotary Kulübü’nün işbirliği ile Şehitler Haftası nedeniyle Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde müzik, film ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Karanfil Müzik Grubu tarafından Çanakkale Türküsü ve şehitler üzerine yakılan ağıtların seslendirildiği programda, Çanakkale hakkındaki sinevizyon gösterisinin ardından, gölge oyunu gösteri sunuldu.

Çorlu Bahçeşehir Koleji’nin Orta Okul kısmı öğrencilerinden oluşan 70 kişilik okul korosu ile ilk okul halk oyunları ve zeybek grubu gösteri yaptı. 

Etkinlik hakkında gazetemize bilgi veren Çorlu Bahçeşehir Koleji Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Meltem Büyüktürk, bu gösteri için bir buçuk aydır hazırlık yaptıklarını belirterek, “Çanakkale şehitlerini anmak ve çocuklarımıza Atatürk sevgisini aşılamak için bu programı hazırladık” dedi. Büyüktürk, bu çalışma aracılığıyla çocuklara koro olma ve birlikte hareket etme bilinci kazandırıldığını da söyledi. Programı, Halk oyunları ve zeybek Topluluğu’nu müzik öğretmeni Şebnem Turan Dülger’in, Sahne ve Dekor tasarımını ise Görsel Sanat Tasarımcısı Deniz Bağcı’nın hazırladığını belirten Çorlu Bahçeşehir Koleji Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Meltem Büyüktürk, sosyal bilgiler öğretmenleri İbrahim Tıldız ve Mehmet Zeren’in de metinler ve tarihi arka plan bilgisi konusunda kendilerine yardımcı olduğunu açıkladı. Büyüktürk, “Şehitlerimizi anmak için Çorlu Bahçeşehir Koleji olarak gerek öğretmenlerimiz, gerek öğrencilerimiz yoğun bir şekilde çalıştık” dedi.

SEYFİ GENÇ