• “Birlikte Yaşamak Kültürü” Sergisi Açıldı
  • “Birlikte Yaşamak Kültürü” Sergisi Açıldı
  • “Birlikte Yaşamak Kültürü” Sergisi Açıldı
Çorlu Güncel

“Birlikte Yaşamak Kültürü” Sergisi Açıldı

  • 17 Mart 2018
  • 1022 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Üst Kimlik İnsan – Birlikte Yaşamak Kültürü” konulu sergi 14 Mart Tıp Bayramı’nda Çorlu Devlet Hastanesi’nde açıldı.

Osmanlı dönemi padişahları ve üst yönetiminin değişik din, dil ve etnik kökenden insanlarla ilgili bütünleştirici, birlikte yaşama kültürünü benimseten düşünce ve kararlarını yansıtan fermanların sergilendiği “Üst Kimlik İnsan – Birlikte Yaşamak Kültürü” konulu serginin açılışı 14 Mart Tıp Bayramı’nda Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çağatay Onar tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı kayıtlarında bulunan ilgili ferman, berat ve belgelerin görsel anlamda orijinal görüntü ve özetlerinin yer aldığı 25 adet eseri inceleyen Kaymakam Kılıç, Başkan Baysan, Başhekim Onar ve ziyaretçiler mayıs ayı sonuna kadar Çorlu Devlet Hastanesi’nde ziyaret edilebilecek olan serginin görülmeye değer olduğunu kaydettiler.

 

Sergi açılışının ardından 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Çorlu Devlet Hastanesi’nde düzenlenen programa katılan Başkan Baysan söz alarak tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Program ödül töreni ve konserle son buldu.