• Milli Eğitimden Tekli Eğitim Hamlesi
Çorlu Güncel

Milli Eğitimden Tekli Eğitim Hamlesi

  • 16 Mart 2018
  • 1364 Kez Okundu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019’da Türkiye genelindeki tüm okullarda tekli eğitime geçilmesi kararının ardından ortaya çıkacak olan okul ihtiyacı için yeni okullar yapımına başlandı. Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü de Kaymakamlık ve Tekirdağ Valiliği’nin koordinasyonuyla Çorlu genelinde 11 yeni okul yapımı için çalışmalara başladı.

Önerler’e İki Lise Yapılacak

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yen okul yapımıyla ilgili önündeki en büyük sorun Çorlu şehir içinde yeni okul yapılacak alanların kalmaması. Bu nedenle çözüm arayışında olan Milli Eğitim Müdürlüğü çareyi bahçesi veya arazisi çok geniş olan okulların bahçelerine ek bina yapmakta buldu. Sorunun çözümüyle ilgili masada yer alan bir diğer alternatif ise Önerler’e iki yeni lise binası yapılarak şehir merkezindeki liselerin Önerler’e taşınılması. Bu konuda açıklama yapan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, liseli gençlerin Önerler’e ulaşması veya şehir merkezinden uzakta okumasının ilk ve orta okul öğrencilerine göre daha kolay olacağını belirterek, “Liseleri taşıdıktan sonra onları boşalan binalarını tadilattan geçirip ilk ve orta okul olarak kullanacağız. Küçük öğrencilerin mahallelerinden çok uzaklaşmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Toplu Okullaşma Olmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir dönem uygulamaya koyduğu toplu okullaşma projesinin güvenlik ve kaynakların aktif kullanımını sağlaması gibi olumlu yönlerinin yanı sıra ulaşım, beslenme ve giriş çıkış saatlerinde binlerce öğrencinin aynı anda sokakta olmasının yarattığı sakıncalarının görüldüğünün altını çizdi. Milli eğitim Bakanlığı’nın yeni dönemde artık okulları bir araya toplamak yerine eskiden olduğu gibi mahallele arasında okullar açmayı hedeflediğini açıklayan Üzgün, “Bu hem ulaşımı rahatlatacak hem de çocukların mahalle ortamından kopmadan eğitim almasını sağlayacak” dedi.

11 Yeni Okul Yapılacak

Çorlu’da 18 ay içinde 11 yeni okul yapılacak. Bu okulların ikisi Önerler’e, 2’si Nene Hatun Okulu’nun yanındaki okul arazisine, biri Spor Lisesi’nin yanına, Silahtarağa’ya bir okul yapılacak. Ergene Vadisi ilkokulunun bahçesine ve Şahinler Orta Okulu’nun bahçesinde yapılması planlanan okulların inşaatına da başlandı. Özel Diş Sağlığı Merkezi’nin yanındaki okul arazisine de bir okul inşa edilecek.

SEYFİ GENÇ