• Çorlu'da Usta Arama Sıkıntısı Bitecek
Çorlu Güncel

Çorlu'da Usta Arama Sıkıntısı Bitecek

  • 24 Ocak 2018
  • 1169 Kez Okundu

Çorlu Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkârlar Odası başkanlığına üçüncü defa seçilen Rüstem Duman, projelerinden biri olan Çorlu’da odaya kayıtlı olarak faaliyet gösteren madeni eşya ve elektrikli alet esnaf ve sanatkârlarının internet üzerinden müşterilere ulaşmasını sağlayacak internet sitesini faaliyete soktu.

Çorlu Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkârlar Odası Başkanı Rüstem Duman; “www.corlumadeniesya.com adresinde yayınlanan sitede ÜYELERİMİZ başlığının altından Çorlu’da faaliyet gösteren bilişim, elektrik, elektronik, oto tamircileri, oto boyacıları, ısıtma-soğutma, elektrikli eşya tamircileri gibi alanlarda faaliyet gösteren esnaflar iletişim bilgileriyle birlikte harita üzerinde kolayca bulunabilecek. Böylece Çorlu halkı ihtiyaç duyduğu ustayı kendisine en yakın esnafı arayarak ulaşabilecek” dedi.

Aradığınız Ustaya Kolayca Ulaşın

Çorlu Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkârlar Odası Rüstem Duman oda üyelerinin ve iş yerlerinin tanıtımı, meslek ve unvanlarının anlatılması için web sitesini faaliyete geçirdiklerini belirterek, “Siteye girdiğinde meslekler ayrı ayrı. Her mesleğin başlıkları var. Halkımız oradan listeye ulaşacak, listeden de istediği ustayı seçebilecek” dedi. Sitenin bilgilerinin güncellenmesi için bir kişinin sahada esnafları dolaşıp dükkânlarının ve ustaların fotoğraflarını çekerek iletişim bilgileriyle birlikte sisteme girdiğini açıklayan Duman, oda esnafına da veri giriş görevlisine yarımcı olma, bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde vermelerini ve kolaylık göstermelerini istedi. Duman, “Proje esnafımızın yararı için gerçekleştiriliyor. Artık her şeyi internet üzerinden yapıyoruz. Büyük şehirlerde usta ihtiyacının da internetten bulmayı sağlayan siteler var. Çorlu’da bunu odamız yaparak öncülük etti” dedi. 

Kampanya Ve Duyurular Sitede Yayınlanacak

Çorlu Madeni Eşya Elektrikli Aletler Sanatkârlar Odası üyelerinin www.corlumadeniesya.com adresindeki sayfaları aracılığıyla kampanya duyurularını ve ellerindeki ürünlerin tanıtımını yapabileceğini belirten Oda Başkanı Duman, “Üyelerimiz bu site aracılığıyla dijital dünyada kendine yer bulacak. Burada vatandaşlara kendini tanıtabilecek. Üyelerimiz kendi mesleği ve işiyle ilgili artı özellikleri varsa onu da oraya yazabilir. Eleman ihtiyacı olan eleman aradığını duyurabilir” dedi.

Duman, Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü alması sonrasında Çorlu Belediyesi’den otobüs tahsislerinin durması nedeniyle ara verilen kültür gezilerini de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp yeniden başlatmak istediğini söyledi. Duman, “Çorlu Belediyesi yılda bir ihale yapıp otobüs kiralayıp derneklerin, odaların kullanımına sunuyordu. 2010-2014 arası Çanakkale Şehitlik, Edirne, Ankara Anıtkbir turları düzenledik. Bunları devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Seyfi Genç