• Engellilere Kafe Müjdesi
Çorlu Güncel

Engellilere Kafe Müjdesi

  • 24 Ocak 2018
  • 1214 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi engelliler için bir kafe hazırlayarak Sakatlar Derneği Çorlu Şubesine tahsis edecek. Bu haber engelliler arasında sevinç ve heyecan yaratırken, Engelliler, kendilerine ait bir sosyal mekânın hayata geçirilmesi kararından memnuniyet duyduklarını belirttiler.

“Çaylar Belediyeden!”

Çorlu Belediyesi Açık Otoparkı’nın köşesinde yer alan ve en son Çorlu Belediyesi Spor Kulübü’nün spor salonu olarak kullanılan tek katlı yapı, daha önce et tanzim satış mağazası olarak kullanılmıştı. Bir dönem muhtarlara verilen yapı Mayıs ayından itibaren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın emriyle Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne tahsis edilecek. Belediyenin engellilere yönelik bir kafe hazırlayarak Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne tahsis edeceği haberi üzerine görüş ve bilgilerine başvurduğumuz Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Naciye Yurdseven;“Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’dan engelliler için kafe yapılması planlandığının müjdesini aldık. Başkanımız ‘Çaylar da belediyeden olacak’ dedi” şeklinde konuştu.

Halk ve Engellilerin Kaynaşacağı Bir Mekân Olmalı

Yurdseven, belediyenin yapının tadilat ve tamiratını yapıp derneğe tahsis edeceğini fakat kafenin işletmesini kimin yapacağının henüz belli olmadığının söyledi. Yurdseven; “Burası engelliler için bir kafeterya olacak fakat istihdam konusunda engellilere mi açılacak yoksa engelsizlerin gelip faydalanacağı bir yer mi olacak, belediye Tenis Kafe veya Kitap Kafe gibi kendi bünyesinde mi işletecek henüz bilmiyoruz” dedi. Yurdseven, Kafenin sadece engellilere mi hizmet edeceği sorusu üzerine de engellilerin istihdam edildiği fakat vatandaşlarla engellilerin birlikte yararlandığı bir mekânın daha iyi olacağını söyledi. Yurdseven “Halktan insanlara engellileri doğru bir şekilde tanıtmak istediğimiz için ve engellilerin sosyalleşmeleri açısından birlikte olmalarını isteriz.  Herkesin girebileceği bir yer olsun. Halk ve engelliler kaynaşsın. Engellilere de istihdam yaratacak bir yer olsun istiyoruz” dedi.

Engellilere Yönelik Alanlar Kısıtlı

Engellilerin kafe haberine çok sevindiklerini bu gelişme dolayısıyla çok mutlu olduklarının belirten Yurdseven; “Biz de çok mutlu olduk. Çünkü Çorlu’da engellilerin girebileceği, yararlanabileceği alanlar kısıtlı. AVM ve yeni kamu binalarında rampalar var. Fakat kendilerini sürekli kendileri gibi olan kişilerin içinde daha rahat hissediyorlar. Kendilerinin daha çok olduğu bölgelerde daha rahat hissediyorlar” dedi. Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin Çorlu Belediyesi’yle birlikte engellilere yönelik değişik kurslar düzenlediğini belirten Yurdseven; “Bu kursları orada mekân uygun olursa devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yönetim olarak da daha ferah ortamımız olacak. Üyelerimizi daha ferah bir ortamda ağırlayabileceğiz. En basitinden ısınma problemimiz ortadan kalkacak. Kitap köşesi, engelliklerin kendi el sanatları satış tezgâhı, engellilerden gelebilecek her türlü fikre açığız. Onlara faydalı olabilecek derneğimizi ve engellileri rencide etmeyecek her türlü önerilere de açığız” dedi.

SEYFİ GENÇ