• Uğur Mumcu Anılacak
Çorlu Güncel

Uğur Mumcu Anılacak

  • 24 Ocak 2018
  • 1089 Kez Okundu

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 25 yıl önce yaşamını yitiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı gazeteci Uğur Mumcu, CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından anılacak. CHP Çorlu Gençlik Kolu tarafından organize edilen anma için 2 ayrı etkinlik yapılacak.

Atatürk’ten Uğur Mumcu’ya Yürüyecekler

CHP Çorlu Gençlik Kolu Başkanı Bülent Karabudun, Uğur Mumcu’nun Türk basın tarihine önemine vurgu yaparak “Demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu’yu anmak için gündüz ve akşam olmak üzere iki ayrı etkinlik organize ettik. Gençlik kollarındaki arkadaşlarımızla yaklaşık 20 gündür bu etkinliği organize etmek için çalışıyoruz” dedi. Karabudun, CHP Çorlu İlçe Örgütü olarak saat 12’de Atatürk Meydanı’nda toplanıp Uğur Mumcu Parkı içerisindeki Uğur Mumcu Anıtı’na kadar kortej halinde yürüyeceğiz” dedi. Uğur Mumcu anıtında anıta kırmızı karanfiller bırakılarak saygı duruşunda bulunulacak. CHP İlçe Örgütü Başkanı Yıldıray Arıcı, Uğur Mumcu’yu anlatan bir konuşma yapacak. Çorlu halkının Uğur Mumcu konusunda duyarlı olduğunu belirten Karabudun, korteje 300-400 kişilik bir katılım beklediklerini söyledi

Uğur Mumcu Yazılarıyla Anılacak

Uğur Mumcu için Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenecek anma etkinliği ise saat 19’da başlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolu tarafından hazırlanan etkinlik için 15 gencin 20 gündür hazırlık yaptığını aktaran Karabudun, Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan 25 dakikalık bir belgesel gösterimi olacağını Uğur Mumcu ile özdeşleşen şarkıların seslendirileceğini ve Uğur Mumcu’nun yazı ve şiirlerinin okunacağını açıkladı. Anma etkinliği için Çorlu Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden izin alındığı öğrenildi.

SEYFİ GENÇ