• Herkesi Tiyatro İzlemeye Bekliyoruz
Çorlu Güncel

Herkesi Tiyatro İzlemeye Bekliyoruz

  • 24 Ocak 2018
  • 1199 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü tiyatro kısmından sorumlu Bülent Karabudan Avrupa Yakası Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Karabudan Çorlu’daki vatandaşların belli bir kısmının tiyatroya ilgi gösterdiğini, herkesi tiyatro izlemeye davet ettiğini belirtti.

“Belli Bir Kesim Tiyatro İzliyor”

Çorlu da ki tiyatro izlenme konusunu anlatan Karabudan: “Çorlu da maalesef belli bir kesim var onlar tiyatro izliyor. Onların telefonları bizlerde mevcut, tiyatro olduğu zaman onları arıyoruz. Bir tiyatro var gelmek ister misiniz diye. Onlarda genellikle tiyatroları kaçırmazlar, gelirler. Bu sayının çok yüksek olması gerekir. Herkesin tiyatro izlemesini istiyoruz. Her oyun bu sahnede dolup taşmalı, 300 bin kişinin yaşadığı şehirde tiyatro salonları dolup taşmalı” dedi.

“Çorlu da Ayda Dört Tiyatro Oluyor”

Çorlu da aylık dört tane tiyatronun oynadığın belirten Bülent Karabudan: “Çorlu da tiyatro oynanma oranı hiç fena değil, ayda dört tane tiyatro seyirciyle buluşuyor. Özellikle Çorlu Belediye’sinin satın aldığı oyunlar oluyor. Onların bilet fiyatlarını düşük yapıyoruz. 10 lira civarında tutuyoruz bilet fiyatlarını. O zaman izleyici sayısı daha yüksek oluyor, salon dolabiliyor. Onun dışında solanların çok dolduğu söylenemez” dedi.

Özel Tiyatroların Fiyatları Çok Yüksek

Bazı tiyatrolara ücret yüzünden talebin az olduğunu söyleyen Bülent Karabudan: “Özellikle özel tiyatrolar sadece bizden sahneyi kiralıyorlar. Onlara teknik destek veriyoruz. Fiyatları 40 lira 50 lira oluyor. Fiyatları yüksek olan tiyatrolara halkın ilgisi genellikle düşük oluyor. Memduh Şevket Esendal Salonu fiyatları yüksek olan tiyatrolarda boş olabiliyor” dedi.

“Çocuklara Yönelik Tiyatro 2 Lira”

Bülent Karubadan: “Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte çocuklara yönelik tiyatrolar belediye bünyesinde sahneleniyor. 28 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında ikinci Çocuk Tiyatrosu Festivali düzenlenecek bu sürelerde Memduh Şevket Esendal Sahnesinde belirli günlerde çocuklar için tiyatro sahnelenecek. İşin içinde öğrenci olduğu için fiyatlarımız 2 lira olacak. Tüm çocukları tiyatro izlemeye bekliyoruz” dedi.

İMDAT ŞAHİN