• Çorlu Belediyesi İlk Çalışmayı Başlattı
  • Çorlu Belediyesi İlk Çalışmayı Başlattı
  • Çorlu Belediyesi İlk Çalışmayı Başlattı
  • Çorlu Belediyesi İlk Çalışmayı Başlattı
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi İlk Çalışmayı Başlattı

  • 13 Ocak 2018
  • 1263 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Atatürk Meydanı’ndaki parkta ihale sonrası yer teslimi için çalışmalar başladı. Belediye tarafından parkta yer alan eski havuz ve yer döşemeleri temizlenerek inşaata hazır hale getirildi.

Atatürk Meydanı’nda yer alan parkın yenilenerek Kitap ve Tenis Kafe örnek alınarak tekrar çay bahçesi olarak hizmete gireceği açıklanan parkta Çorlu Belediyesi çalışmalara başladı.  Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri parkın zemini kazıyıp düzleyerek inşaat öncesi hafriyat temizliğini yapıyor. Çıkan molozlar kamyona yüklenerek parktan uzaklaştırırken parktaki ağaçların zarar görememesine de özen gösteriliyor.

Uzun yıllar özel teşebbüs tarafından işletilen Çorlu Belediyesi Atatürk Meydanı’ndaki parktaki kafeterya sözleşmenin bitimiyle birlikte tekrar belediyeye geçti. Parkta yenileme çalışmasını yapacağını açıklayan Çorlu Belediyesi, Atatürk Parkı’nı da Kitap ve Tenis Kafe nedeniyle vatandaşlardan aldığı olumlu geri dönüşler nedeniyle bu şekilde düzenleyip kendisi işleteceğini açıkladı. Belediye ihale ve inşaat sürecini Nisan ayına kadar tamamlayıp parkı Mayıs ayında açmayı planlıyor.

“Yine Parka Cafe Yapılacak”

Avrupa Yakası’nın görüşlerine başvurduğu Çorlulu vatandaşlar parkta yapılan çalışmalar hakkında; “Bizlerde takip ettiğimiz kadarıyla burası belediye tarafından işletilecek. Daha önceden burada yine kafe vardı, belediye işletmiyordu. Bu park Çorlu için çok önemli, yeşil alan, nefes alacağımız bir yer. Özellikle yazın buraya gelip çayımızı kahvemizi içiyorduk. Şimdi tadilata girdi, umarız yaza kadar biter bizler de tekrarda burada nefes almaya devam ederiz” dedi.

İMDAT ŞAHİN