• “Yaşamın Rengi” Sergisi Açıldı
  • “Yaşamın Rengi” Sergisi Açıldı
  • “Yaşamın Rengi” Sergisi Açıldı
Çorlu Güncel

“Yaşamın Rengi” Sergisi Açıldı

  • 13 Ocak 2018
  • 1096 Kez Okundu

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Çorlu Şubesi, “Yaşamın Rengi” adlı resim sergisi düzenledi.

KASAİD Çorlu Şubesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları “Yaşamın Rengi” adlı resim sergisini Çorlu Tarihi Belediye Binasında düzenlenen açılış töreni ile gerçekleştirdi. Düzenledikleri sergi hakkında katılımcılara bilgiler veren KASAİD Çorlu Şubesi Başkanı Türkan Duydu; “Bir kızımızın hayatına sanatla dokunabilmek için Sayın Ali Öner’in değerli eserlerini sergilemesi ayrı bir önem taşıyor. Çorlu’muzu sanatla buluşturduğu ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında bizlerle beraber olduğu için Ali Öner’e teşekkür ediyorum. Bu sergide bize desteklerini esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan’a da teşekkür ederim. Ayrıca açılaşa katılım sağlayan siz değerli konuklarımızı burada görmekten de mutluluk duyuyorum” dedi.

Hayatlarına sanatla dokunalım

Sergide yer alan resim çalışmaları hakkında bilgiler veren Ali Öner; “Ali Öner, Resimler hakkında bilgi verirsem eğer özel bir teknik ile basılıyor. Çorlu’daki ikinci sergimi umarım beğenirsiniz. Değerli Başkanımız Türkan Hanımın da bahsettiği gibi temel nokta bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almak ve bunu da sanatla yapmak. Dolayısıyla bunu yaparken sizlerin beğenileri ve sanatla yardıma muhtaç kişilere özellikle de kız çocuklarımız için çok önemli. Dünya üzerinde hem kişisel hem de kurumsal yardımlar yapılırken Amerika’da yapılan bireysel yardımlar yaklaşık 1 Milyon TL. Türkiye’de ise yaklaşık 14 bin TL. Bu paranın 4 bin TL’si ise sokaktaki muhtaç insanlara gidiyor. Bir diğer konumuz ise Türkiye’deki sanat piyasasının değeri yıllık bin TL. Şunu söylemeye çalışıyorum. Esasında Türkiye’deki sanatın 14 katı kadar kişisel olarak yardım yapılırken, bu yardımın önemli bir kısmında doğal yollardan kayıtlı olması ve dokunulabilir kişilere gitmesi çok önemli. Kızlarımızın hayatına hep beraber hayatlarına sanatla dokunalım” dedi.

Albayrak başarılar diledi

Kadınların bir araya gelerek oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşunun böyle bir etkinlik düzenlemesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, KASAİD Çorlu Şubesi Başkanı Türkan Duydu ve yönetim kuruluna üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Düzenlenen açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, sergide yer alan resimleri inceledi.