• Teski Çalışmaları Yerinde İnceledi
  • Teski Çalışmaları Yerinde İnceledi
  • Teski Çalışmaları Yerinde İnceledi
Çorlu Güncel

Teski Çalışmaları Yerinde İnceledi

  • 13 Ocak 2018
  • 974 Kez Okundu

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Genel Sekreter Oral Karakaya ile birlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin Çorlu’da yaptığı yatırımları yerinde inceledi.

Çorlu Hatip Mahallesine yapılan yatırımlar kapsamında Sarılar yolu üzerinde bin 800 metre içme suyu hattı yapıldı. Böylece Hatip Mahallesinin eski ve işlevini yitirmiş olan asbest içme suyu hatları yerine, yeni ve uzun ömürlü borular ile değiştirilmiş oldu.

Çorlu’nun Su Problemi Kalmayacak”

Daha sonra Çorlu İçme Suyu İnşaatı işi kapsamında devam eden yatırımlar incelendi. Yoğurtçu sokak üzerinden yapılan içme suyu ve kanalizasyon inşaatı çalışmalarının en yakın zamanda tamamlanacağı ve sokağın trafiğe açılacağının bilgisi alındı. Ardından Bahçelievler İçme Suyu Tesisleri alanında yeni inşa edilen 3.000 tonluk içme suyu deposu inşaatı incelendi. Kontrol mühendislerinden alınan bilgiler neticesinden içme suyu inşaatı çalışmalarının hızla devam ettiği, geniş çaplı bir alana hizmet verecek olan içme suyu deposu sayesinde bölge halkının zaman zaman yaşadığı su problemlerinin en aza indirgeneceği bildirildi.

Yatırımlar Devam Edecek

Mevcut ayaklı içme suyu depolarının da bakım ve onarımdan geçirilerek yine vatandaşlara hizmet vereceği eklendi. Ayrıca Akıllı Su Yönetim Sistemi (SCADA) sayesinde temin edilen ve abonelere iletilen içme suyunun tüm sürecinin takip edildiği, yönetildiği ve analiz edildiği ifade edildi. Genel Müdür Başa; “Çorlu ilçemiz çok hızlı büyüyen bir ilçe. Su ve atıksu yatırımlarımızı hızla devam ettiriyoruz. Artan nüfusun su ihtiyaçlarını karşılamak için yeni içme suyu depoları ve içme suyu hatları inşa ediyoruz. Halkımıza sağlıklı su temin ediyoruz. TESKİ olarak Çorlu için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

SEYFİ GENÇ