• Baysan Çorlu Basını Ile Biraraya Geldi
  • Baysan Çorlu Basını Ile Biraraya Geldi
  • Baysan Çorlu Basını Ile Biraraya Geldi
Çorlu Güncel

Baysan Çorlu Basını Ile Biraraya Geldi

  • 16 Aralık 2017
  • 1528 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu`da görev yapan basın mensupları ile biraraya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt, Serhad Çatalkaya, Oktay Çolpan, Erdoğan Demirci ve Kemalettin Avcı`da düzenlenen toplantıda hazır bulundu.

Yaşanan olaylar bizleri derinden yaralamıştır

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan konuşmasına 2017 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Baysan; “2017 yılının ülkemiz açısından çokta tatlı geçtiğini söylemek mümkün değil. Özellikle dünyada yaşanan olaylar bizleri derinden yaralamıştır. Bunların içerisinde emperyalist devletlerin kendi aralarında çıkarları için savaşmasından Türkiye`de nasibini almış ve Türkiye`de kendisini savaşın eşiğinde müdahalenin eşiğinde bulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bit bütündür. Sınırları bundan yıllar evvel Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çizilmiş ve kesinlikle de bu sınırlardan bir karış toprak verilmeyeceği belirtilmiş şu anda da Türkiye`de yaşayan herkes aynı bilinçtedir” dedi.

Emlakçının beyanatını kınıyorum

Baysan ayrıca Amerika Birleşik Devletleri tarafından İsrail`in başkenti Kudüs olarak belirlenmesine ilişkinde; “Son günlerde maalesef Amerika Başkanı emlakçı kişi durup dururken dünyayı ateşe atabilecek beyanat verdi İsrail`in başkenti Kudüs`tür dedi. Kudüs Dünya`da ki tüm dinlerin hürmet ettiği saygı duyduğu bir yerleşim alanıdır. Sadece İsraillilerin hakkı var diyerek diğer dinleri hiçe sayıcı beyanatı kınıyorum. Ben Ünal Baysan olarak Amerikan emperyalizmine karşı savaşmış ve mücadele etmiş biriyim. Biz meydanlarda yıllarda kahrolsun Amerikan emperyalizmi diyen kişileriz. Dünyada emperyalizm ve faşizm olduğu sürece insanlık fayda görmeyecektir. Bu tür söylemlere ülke olarak birleşip cevap vermeliyiz ve öyle de olmuştur. Bizimde Kudüs’ü Filistin`in başkenti dememiz gayet normaldir” ifadelerine yer verdi.

Trakya 25-30 sene sonra bunlar gerçekleşirse çöl haline gelecek

Basın mensuplarımızdan hassas olmalarını istediği bir konunun olduğunu belirten Başkan Baysan; “Şu anda Trakya İstanbul`un tamamen bir hücumu haline gelmiştir. Bugün Kapaklı ve Çerkezköy tarafına İstanbul`dan yaklaşık 100 bin kişinin yerleştirilmesi söz konusudur. İkitelli Organize Sanayi Bölgesinin buraya getirilmesi söz konuşur. Trakya`da termik santrallerin yapılması söz konusudur. Bu çok önemlidir.  Bahsedilen termik santrallerin sayısının ne olacağı hiç belli değildir Yerel halkın istek ve arzusu da dillendirilmemektedir. Bunlar kömürle çalışacak. Bu kömür Malkara`dan gelmeyecek. Güney Afrika ve Amerika`dan gelecek. Bu termik santrallerin soğutulması için su gerekecek. Yer altı su kaynaklarımızı olumsuz etkileyecek. Trakya 25-30 sene sonra bunlar gerçekleşirse çöl haline gelecek. Yaşayan vatandaşlarımızın parti farkı gözetmeksizin odaklanması önemlidir. Lüleburgaz`da ki termik santralin o bölgeye verdiği ısı artışı 4 derecedir. Lüleburgaz`a artık kar yağmamaktadır” dedi.

2018 bütçemiz de 230 Milyon lira olarak hesaplanmıştır

Baysan açıklamalarının devamında; “Belediye olarak 2017 yılını bitiriyoruz. Yapılan eleştirileri de not alıyoruz ve saygı duyuyoruz. 2017 bütçemiz yaklaşık 145 milyon lira olarak kapanacak. Çorlu Belediyesi gelir ve giderini çok iyi planlayan bir belediyedir. Bütçenin gerçekleşe oranı yüzde 97-98`dir. Plan ve projelerimizi matematiksel olarak yapmış olduğumuzu gösteriyor. Hiçbir resmi kuruma borcumuz yok. Bizde hiç bir zaman asgari ücretle çalışan işçi yoktur. En az 2 bin lira üzerinde maaş alıyor çalışanlarımız. 2018 bütçemiz de 230 Milyon lira olarak hesaplanmıştır. Çorlu Belediyesinin yaptığı hizmetlerden tüm vatandaşlarımız faydalanıyor” şeklinde konuştu.

Komşunuz düğün yaparken davet mi beklersiniz

Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu yerin park olarak tahsisi konusunda devlet kurumlarından olumlu yanıt gelmediğini belirten Baysan; “AK Parti İl Başkanına özel olarak bu konu için gittim. Milletvekillerine dosyaları verdik. Bir ilçe başkanının bu kadar kamuoyunda konuşulan bir konu için haberim yok demesi manidardır. Bu projeye ilişkin tüm meclis üyelerimize bilgilendirme toplantısı yaptık fakat bir tane AK Partili meclis üyesi bu toplantıya katılmadı. Meclis toplantısında birçok soru önergesi veriyorlar. Bunu niye sormuyorlar peki. Komşunuz düğün yaparken davet mi beklersiniz. Çorlu`nun menfaatine olan bir hadisedir. Tekirdağ`dan bir tane bakanın olması şarttır. Tekirdağ`dan AK Partili bir bakan olmaması sıkıntıdır. Çorlu`nun yaklaşık 20-80 bin nüfusu var. Sosyal medyada Çorlu`nun il olması ile ilgili paylaşımlar yapılıyor. Anadolu`da 100-150 bin olan yerlerin il olması planlanıyor. Şu anki iktidar her şeyi yapabilecek güçte.

Kamu kuruluşları Süleymanpaşa`ya 904 lira, Çorlu`ya 71 lira kişi başı yatırım yapmış

Geçtiğimiz gün basın mensuplarına açıklama yaparak Çorlu ve S               üleymanpaşa ilçeleri arasında ki büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yatırım adaletsizliğinden bahseden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay`a cevaben ise; “AK Parti ilçe Başkanımız Çorlu ile Süleymanpaşa ilçelerimiz arasında kıyaslama yapmış. Otogar ve sebze hali için 200 dönümlük alan kamulaştırılıyor. Çevre yolu için karayolları ve milletvekillerine gittik. E-5 üzerinde bir yonca planlaması var ve bunu karayollarına kabul ettirdik. Emlak konutlarına girişin kesinlikle yonca ile olması lazım. Kamu kuruluşlarının Çorlu`ya bakış açısını ifade etmek istiyorum. Kamu kuruluşları Süleymanpaşa`ya 904 lira yatırım yapmış, Çorlu`ya 71 lira kişi başı yatırım yapılmış.

Atalay`a seçim kitapçığı cevabı; “Seçimde görüşürüz”

Çorlu`da yayalaştırılması planlanan caddelerin olduğuna da vurgu yapan Baysan; “Bunu hep birlikte konuşarak, sizlerle de paylaşarak karar vereceğiz” dedi. Pazartesi Pazarının Kaplı Pazar Yeri olması için çalışmaları olduğunu da belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yer aradıklarını sözlerine ekledi.  Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ayrıca geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen basın toplantısında 2014 yılı yerel seçimlerinde ki vaatlerinin yüzde 5`ini gerçekleştirdiği yönünde eleştiri yapan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay`a; “Seneye seçim var. Seçimde görüşürüz” şeklinde cevap verdi.

Tarih boyunca akıllarda kalmış tek canlıda dinozordur

CHP Çorlu İlçe Kongresi sonrası kamuoyunda sıkça dillendirilen dinazor benzetmesi ile ilgilide espirili şekilde cevap veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Dinozor çok tatlı bir şey. Çocuklarımıza hadi dinozor görmeye gidelim deseniz koşa koşa gidiyorlar. Tarih boyunca akıllarda kalmış tek canlıda dinozordur. Çorlu`da yıllar boyuda akıllarda kalacağım” dedi. Baysan açıklamalarının devamında; “Çorluspor 1947 Spor Kulübüne yardım konusunun da gündeme geldiği basın toplantısında 2018 yılında hesaplanarak maddi yardımın yapılacağını belirtti. Kesin hesap sonunda belirlenecek oran kapsamında verilecek” dedi.

Kentsel dönüşüm değerlendirmesi

Baysan ayrıca; “Kentsel dönüşümün 1. Amacı çürük binaların yenilenmesidir. Bu binada 10 kişi oturuyor. Bu binayı yıkacağız. Yeniden yapacağız diyor. 2 yıl boyunca kira desteği veriyor. Kredi imkânı tanıyor. Siz binayı tekrar kendiniz yapıyorsunuz. O kapsamda tadilatı yapılan Çorlu`da 100`e yakın bina var. Mütahit buraya girsin evleri yapsın diyorlar. Burada ki emsalin arttırılması lazım. Ancak bakanlar kurulu kararı ile oluyor bu. Bakanlıkla belediyenin ortak çalışma yapması lazım. Eski Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya zamanında bu çalışma yapıldı fakat TOKİ sonra bu işten vazgeçti. Sadece belediyenin yapabileceği bir iş değil bu. Eski sanayi de eninde sonunda kentsel dönüşüme uğrayacaktır.  Eski Sanayi sitesinin orda eviniz var mesela. En fazla 70-80 bin lira eder. Oraya kentsel dönüşüm girse evin değeri 300 bin lira olacak. Arada ki farkı sizden alacak” dedi. Atatürk Meydanında ki parka büyük bir proje çizdiklerini ifade eden Baysan 23 Nisan ya da 19 Mayıs tarihlerine kadar kafe inşaatını bitirmek istediklerini belirtti. Burası ile ilgili proje hazır. Ufak değişikliklerle Ocak ayı sonuna doğru ihalesini gerçekleştireceğiz.