• Mahalleli İlgisizlikten Şikayetçi
  • Mahalleli İlgisizlikten Şikayetçi
  • Mahalleli İlgisizlikten Şikayetçi
  • Mahalleli İlgisizlikten Şikayetçi
  • Mahalleli İlgisizlikten Şikayetçi
  • Mahalleli İlgisizlikten Şikayetçi
Çorlu Güncel

Mahalleli İlgisizlikten Şikayetçi

  • 15 Aralık 2017
  • 1319 Kez Okundu

Hıdırağa Mahallesi Ahmetbey Bayırı Arka Sokağı’nda yer alan bir gecekonduda 4 atın elverişsiz koşullarda bakılması ve kötü koku yayması nedeniyle sokak sakinleri rahatsız. Durumu Belediye ve Kaymakamlığa bildirdiklerini belirten mahalleli ilgisizlikten yakınıyor.

Çözüm Bekleniyor

Avrupa Yakası’na bilgi veren mahalle sakinleri sokağın içinde, evlerin arasındaki Suriyeliler tarafından kullanılan gecekonduda atların barındırılması nedeniyle kokudan rahatsız olduklarını ve bu durumun sağlıksız bir ortam yarattığını belirterek, tahliye edilmesi için Kaymakamlık ve Çorlu Belediyesi’ne şikâyette bulunmalarına karşın çözüm getirilmediğini söyledi. Mahalle sakinlleri “Böyle bir yerde atlara da yazık, yaydıkları koku nedeniyle bizlere de yazık. Bu atların daha uygun bir yerde bakılması gerekiyor. Mahalle arasında ahır olur mu?” dediler.

Sokak Bağımlı Yatağı Oldu

Mahalle sakileri sokakta daha önce bağımlı yatağı olan metruk bir binanın belediye tarafından yıkılmasına karşın yıllardır enkazın kaldırılmadığını, evin önünde bağımlılar tarafından ateşe verilen terk edilmiş bir aracın da kaldırılmadığını söyledi. Mahalledeki bağımlılarla yaşadıkları sorunları anlatan mahalle sakinleri “Buraya uyuşturucu kullanımı için gelenlerden polisler de bıktı, biz de bıktık. Çorlu Kalesi’nin altından uyuşturucularını alarak inip buraya geliyorlar. Burada içiyorlar. Kafayı bulduktan sonra milletin önüne çıkıp rahatsız ediyorlar, tehditle para istiyorlar. Akşam ezanından sonra tezgâhları kuruyorlar, hapçının biri gidiyor, diğeri geliyor” dediler. Seyfi Genç

yarım. Sahanın güvenliği yok tel çit en az 100 bin liralık masraf. Bizim günahımız ne? Bakanlık veya il spor müdürlüğü neden yarım proje yapıyor? Kalanını belediye tamamlasın” var mı öyle bir şey?” dedi.

Tekirdağ’ın Günahı Ne?

Yüksel, üç haftadır zaman zaman Karadeniz’deki çeşitli yerlere gittiğini belirterek buralarda gördüğü devlet yatırımlarının kendisini hayrete düşürdüğünü söyledi. “Devlet yatırımı Karadeniz’de çok üst düzeyde” diyen Yüksel, “Trakya vergi vermede, vergide Türkiye sekizincisi ama yatırımda maalesef Türkiye 46. konumunda. Ondan sonra çıkıp “biz şunu yaptık başkan bizi eleştiriyor”, eleştiririm tabii. Bir şey adam gibi tam yapılmalı Bizim günahımız ne, Tekirdağ’ın günahı ne?” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ