• Ergene'ye 2 Yeni Futbol Sahası
Çorlu Güncel

Ergene'ye 2 Yeni Futbol Sahası

  • 15 Aralık 2017
  • 1198 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, özelikle spor tesislerinin azlığını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Tekirdağ’a yatırımda isteksiz olmasına bağlayarak Belediye olarak bu boşluğu doldurmaya çalıştıklarını söyledi.

Mera futbol sahası olacak

Ergene Velimeşespor takımının oyuncu ve yöneticileriyle bir araya gelen Yüksel, sporun kendileri için önemli olduğuna vurgu yaparak, iki yeni futbol sahasının müjdesini verdi. Yüksel Ergene Belediyesi tarafından yapılacak futbol sahalarından birinin Vakıflar Mahallesi’nde diğerini ise Kırkgöz - Esenler’in ortak alanında olacağını açıkladı. Yüksel, “Futbol sahası yapılacak yer meradan çıkarıldı, işlemleri devam ediyor. Bittikten sonra orda da genç kardeşlerimiz spor yapabilecek. İki mahallede futbol takımı var biliyorsunuz. Kırkgöz’de de var, Esenler’de de futbol takımımız var. Antrenmanlarını veya maçlarını yapabilecekleri bir tesis kazandırmaya çalışıyoruz” Dedi.

“Bakanlık neden yarım proje yapıyor?”

Ergene Belediye Binası’nın da bulunduğu Ulaş’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) tarafından bir tesis yapıldığını anımsatan Başkan Yüksel, bu tesisin de esasında kapatılan Ulaş Belediyesi tarafından geçmişte gönderilen 700 bin lirayla yapıldığı ve bu paranın yatırıma döndüğünü söyledi. Yüksel açıklamasında,   GSİM tarafından yapılan yatırımın yarım olduğunu öne sürerek, “Çok net söylüyorum Yarın çıkıp diyecekler bir futbol sahası yaptık, kimin parasıyla yaptın? Halkın parasıyla yaptın. Sen kendi paranla yapacaksın. Yaptın, yarım bıraktın. Tesis şu anda yarım. Sahanın güvenliği yok tel çit en az 100 bin liralık masraf. Bizim günahımız ne? Bakanlık veya il spor müdürlüğü neden yarım proje yapıyor? Kalanını belediye tamamlasın” var mı öyle bir şey?” dedi.

Tekirdağ’ın Günahı Ne?

Yüksel, üç haftadır zaman zaman Karadeniz’deki çeşitli yerlere gittiğini belirterek buralarda gördüğü devlet yatırımlarının kendisini hayrete düşürdüğünü söyledi. “Devlet yatırımı Karadeniz’de çok üst düzeyde” diyen Yüksel, “Trakya vergi vermede, vergide Türkiye sekizincisi ama yatırımda maalesef Türkiye 46. konumunda. Ondan sonra çıkıp “biz şunu yaptık başkan bizi eleştiriyor”, eleştiririm tabii. Bir şey adam gibi tam yapılmalı Bizim günahımız ne, Tekirdağ’ın günahı ne?” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ