• Çorlu Belediye'sinden Yeni Kültür Binası
  • Çorlu Belediye'sinden Yeni Kültür Binası
  • Çorlu Belediye'sinden Yeni Kültür Binası
  • Çorlu Belediye'sinden Yeni Kültür Binası
  • Çorlu Belediye'sinden Yeni Kültür Binası
  • Çorlu Belediye'sinden Yeni Kültür Binası
Çorlu Güncel

Çorlu Belediye'sinden Yeni Kültür Binası

  • 15 Aralık 2017
  • 1357 Kez Okundu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte Ticaret odasının bulunduğu eski bina, 14 Nisan 2017 de protokol imzalayarak Çorlu Belediyesi’ne geçmişti. Çorlu Belediyesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan aldığı binayı kültür merkezi yapmaya hazırlanıyor. Bina 3 ay içinde hizmete açılacak.

Yenileme çalışmalarının sürdüğü binadaki çalışmaların edinilen bilgiye göre 2018’in Şubat ayı sonu veya Mart ayına kadar bitmesi bekleniyor. Tekirdağ Yolu üzerinde bulunan Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün bir kısım faaliyetlerinin buraya taşınacağı ve Çorlu Kent Konseyinin yeni yapılan binada hizmet vereceği öğrenildi

“3 Ay Sonra Kültür Binası Tamamen Açılacak”

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt binanın Şubat veya Mart ayı gibi biteceğini söyledi. Sarıkurt: “Bilindiği üzere burası Ticaret ve Sanayi Odamızdan alınmıştı. Şimdi tadilatlarımız sürüyor. Kent Konseyimizin geçlik meclisi, kadın meclisi bunların odalarını, katlarını hazırladık. Şu anda ufak çaplı tadilatlar yapıyoruz. 2018 yılında büyük tadilatlarımız başlayacak. Bir an evvel binayı hayata geçirmeyi planlanıyoruz. Kent konseyi bu hafta o binaya yerleşmiş olurlar. Diğer kültüre yönelik, kültür müdürlüğümüze yönelik olan, alanlarda ise yılbaşından sonra sınıfları böleceğiz. Temizliklerini yaptık. Mekanik asansör, tesisatlarını elden geçirdik. Kullanılabilir hale getirdik. Havalandırma tesisatlarında bir kısım aksaklıklar vardı şimdi onları yapıyor arkadaşlar. Yılbaşından sonra büyük tadilatlarını da yaptıktan sonra Şubat veya Mart ayı içerisinde kullanıma geçer diye düşünüyorum. Daha önce biliyorsunuz, alt katta toplantıların düzenlendiği, seminer yapıldığı bir salon vardı. Yine onu o şekilde şehrimizde bulunan derneklerin kullanımına sunulacağını düşünüyorum” dedi.

İMDAT ŞAHİN