• Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Basın Ile Bir Araya Geldi
  • Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Basın Ile Bir Araya Geldi
  • Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Basın Ile Bir Araya Geldi
Çorlu Güncel

Ak Parti Çorlu İlçe Teşkilatı Basın Ile Bir Araya Geldi

  • 14 Aralık 2017
  • 1219 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay basın mensuplarıyla biraraya gelerek Aralık ayında AK Partili Çorlu Belediye Meclis üyelerince verilen soru önergelerini değerlendirdi.


Geçici çözüm üretilmeye çalışılıyor

AK Parti Çorlu Belediye Meclis üyesi Mustafa Eryılmaz son meclis toplantısında AK Parti grubu adına verilen 13 soru önergesini okurken İlçe Başkanı Atalay; “Önergelerimiz incelendiği zaman Çorlu`nun kronik vakalarından biri olan Emlak Konutları köprülü kavşak sorununu görüyoruz. Çorlu`da ki trafik sorununu beton dubalarla çözme yoluna gittiler. Kent yaşamı açısından ve trafiğin sağlıklı bir şekilde akışı açısından hiçbir şekilde çözüm üretilememiştir. Sadece by-pas yapılarak geçici çözüm üretilmeye çalışılıyor. Ancak bunu yaparken de çözümden ziyade çözümsüzlüğe doğru gittiklerini görüyoruz” dedi.

Kamulaştırma yapılması ve karayollarına teslimi gerekiyor

Atalay açıklamalarının devamında Emlak Konutları bölgesinde 50 bin kişinin üzerinde vatandaşın yaşadığını belirtirken; Bu bölgede köprülü kavşağın yapılmaması yani yapılamaması dolayısıyla yaşanan trafik sıkıntısı Atatürk Meydanında, Cumhuriyet Meydanında etkilerini gösteriyor. Bu süreçle ilgili olarak meclis üyelerimiz önergelerini vermelerine rağmen çözüm üretilmedi. 1 yıl gibi zaman kalmasına rağmen neden yol alınamadığını anlamış değiliz. Köprülü kavşak meselesi ile ilgili olarak daha Karayolları Bölge Müdürlüğünün hazırlamış olduğu bir proje var. Fakat bu proje hayata geçirilebilmesi için bu alanda kamulaştırma yapılması ve karayollarına teslimi gerekiyor. Defalarca söylemimize rağmen kamulaştırmalar yapılmadı” ifadelerine yer verdi.

Su kesintilerinin bitmediği bir ilçede yaşıyoruz

Atalay ayrıca; “Çorlu`da ki sorunları saymakla da, önerge vermekle de bitiremiyoruz. Herşeyi dile getiriyoruz. Sadece trafik sorunumuz yok. Çorlu`nun alt yapı sorunundan, toplu taşınma sorunundan, imar ile ilgili olarak çarpık bir kentleşme sıkıntısından, kaçak yapıların arttığından bahsetmeliyiz. En yüksel su faturasını ödeyerek su kesintilerinin bitmediği bir ilçede yaşıyoruz” dedi.

Vaatlerin yüzde 5`ini dahi yerine getirmediğini görmekteyiz

Çorlu Belediyesi tarafından gündeme getirilen ve Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgenin park olmasına ilişkin kamuoyunda ki beklentilere de değinen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay; “Park meselesi ile ilgili olarak küçük sorunları dahi çözemeyen bir anlayışa sahipsiniz. Büyükşehir Belediyesi anlamında da farklı şeyler söyleyemiyorum. Büyük projeler anlamında tabi ki yapmak gerekiyor ama birçok mülkiyet tartışmasının olduğu bir alan. Aynı şekilde değişik bakanlıklara ait bir alan. Bunun çözülebilmesi için elimizi taşın altına sokacağımızı defalarca ifade ettik. Ancak bu parti önümüze getirilip de bizden destek istendiğine şahit olmadık. Sayın Ünal Baysan`ın 2014 seçimlerinde ki seçim kitapçığında ki vaatlerin yüzde 5`ini dahi yerine getirmediğini görmekteyiz. Çok büyük projeleri tabi ki Çorlu`muza kazandırmak isteriz fakat ancak her şeyden önce bunun bir vizyon meselesi olduğun bilmeleri lazım. Her İşin sadece söyleminde bulunup siyasi malzeme tarafına çekilmesi doğru değil. Çorlu

`nun menfaatine uygun siyasi malzeme edilmeyecek her projenin arkasındayız “ ifadelerine yer verdi.

Hükümetin yerel temsilcileriyle irtibata geçerek yol alabilirsiniz

Kentsel dönüşüm ile ilgili Türkiye`nin birçok yerinde uygulamalar yapılıyor. Yerel yönetim ile bakanlığın beraber hareket etmesi gerekiyor. Aynı çizgide hareket etmediği sürece adım atamıyorsunuz. Bakanlıklardan taleplerimiz bu yönde fakat yerel yönetimlerin sıcak bakmadığı yönünde cevap alıyoruz. Bir mahalleyi taşıyabileceğiniz ölçekte hazine arazisi bulmanın mümkün değil. En azından hükümetin yerel temsilcileriyle irtibata geçerek yol alabilirsiniz ama herhangi bir şeyde göremiyoruz” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir sadece Süleymanpaşa`dan ibaret değil

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin hizmet anlamında ilçeler arasında adaletsiz davrandığını sözlerine ekleyen İlçe Başkanı Atalay; “2014-2017 yılları arasında Tekirdağ`ımızın bütün ilçelerini kapsayan satıh kaplama ve asfalt çalışmalarını kapsayan rapor elime geçti. Çorlu`da toplam yol çalışması 18,72 kilometredir. Yüzdesel olarak 11.23`tür. Çorlu`nun geleceğini düşünmek zorundayım. Çorlu`da 18,72 kilometrelik çalışma yapılırken Süleymanpaşa` da

 67.73 kilometrelik bir çalışmanın yapıldığını gözlemliyoruz. Üzülerek aynı cümleyi kurmak zorunda kalıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sizin belediyeniz.    Çorlu Belediyesi de aynı partiden. Çorlu dediğimiz kentimiz yaklaşık 300 bin nüfusa sahip, 1 milyonluk Tekirdağ`ın 3`te 1 nüfusunu içerisinde barındıran Trakya`nın en büyük kentidir. Süleymanpaşaya`ya bu kadar çalışma yapılırken Çorlu rakamlarını kabul etmiyorum. Yerelde bu duruma sahipsiz kalan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`ı Çorlu halkı adına kınıyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sadece Süleymanpaşa`dan ibaret değil. 300 bin nüfuslu Çorlu`ya sahip çıkılmadığını yerel yönetimler bazında gözlemliyoruz. 2018 yılında öngörülen yatırım planlarına göre kişi başına Süleymanpaşa`da 242 lira iken Çorlu da 193 lira `da kaldığını görüyoruz. İlçeler arasında ki adaletsizliğin göstergesidir. Çorlu`da Silahtarağa, Kemalettin ve Nusratiye Mahallelerinde ki hizmet adaletsizliğini nasıl gözlemleyebiliyorsak, Tekirdağ ilçeleri arasında ki adaletsizliği de görüyoruz.

Gençlik Merkezi tamamlanma aşamasına geldi

Atalay açıklamalarını devamında devlet yatırımlarına ilişkin yetersizliklere ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Atalay; “Bölgenin en büyük hastanesi, Adliye sarayı Çorlu`muzda. Hükümet Konağımız, diş hastanemiz, vergi dairemiz faaliyete geçmiş durumda. Çorlu`da kamu yatırımları anlamında eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Kamu binalarının tamamı yenilendi. Gençlik Merkezi ile ilgili de çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Atalay çalışmaların hızla devam ettiğini ve yakın süreçte faaliyete başladığını belirtti. Çorlu`da spor tesisleri anlamında devlet yatırımları anlamında hiçbir şeyin yapılmadığı yönünde ki soruya ise; “Yaklaşık 10 gün önce Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapılması gerekenlerle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Bunu da bakanlığımıza ulaştırdık. Takibini yapacağız” şeklinde konuştu.