• Ergene'de Satranç Turnuvası
  • Ergene'de Satranç Turnuvası
  • Ergene'de Satranç Turnuvası
  • Ergene'de Satranç Turnuvası
  • Ergene'de Satranç Turnuvası
Çorlu Güncel

Ergene'de Satranç Turnuvası

  • 14 Aralık 2017
  • 1200 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından 2. Satranç Turnuvası düzenlendi. Marmaracık Hizmet Binası Salonunda yapılan turnuvaya minikler, küçükler ve yıldızlar kategorisinde toplamda 135 öğrenci katıldı.

Satranca İlgi Artırılacak

Hafta sonu iki oturumda gerçekleşen turnuvaya Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye başkan vekili Merdin Cantaş, TSF Tekirdağ İl Temsilcisi Aylin Aydoğdu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Ergene Milli Eğitim Müdürü Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve sporcularının yanı sıra veliler katıldı.

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklar adına bir dizi etkinlik düzenlediklerine vurgu yaparak “Ergene Belediyesi olarak geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak sosyal projeleri hayata geçirmenin mücadelesi içerisindeyiz. Sosyal projeler kapsamında satranç turnuvası etkinliği sayesinde zeki, akıllı, atak genç nesiller yetişeceğine inanıyorum. Amacımız çocukların küçük yaşta satranca olan ilgisini arttırmak ve savunma olgusunu geliştirebilmektir. Bu anlayıştan hareketle geleneksel hale getirerek bu yıl 2. Santraç Turnuvasının gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Satranç turnuvasına katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve destek veren ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Birincilere Tablet Hediye Edildi

2. Satranç Turnuvasında üç kategoride birinci olan Minikler’de  Duru Özşahin ve Ateş Atabey Ayhan Küçükler’de Ece Naz Sönmez- Ege Özcan, Yıldızlar’da Elif Öter- Ekrem Yağız olarak derecelendirildi.

3 Kategori olarak düzenlenen Ergene Belediyesi 2. Santranç Turnuvasında ilk 3 dereceye giren genel ve kız sporculara kupa ve madalya, genel ve kızlar kategorisinde 1. sırada tamamlayan sporculara tablet, 2. sırada tamamlayan genel ve kızlar kategorisi sporcularına Sony M3 çalar, 3. sırada tamamlayan genel ve kızlar kategorisi sporcularına dj kulaklık, 4-10. Sırada tamamlayan sporculara madalya ve plaket, ayrıca tüm turnuvaya katılan sporculara da günün anısına bardak kupa ve anı madalyası, organizasyonda görev alan tüm hakemlere hediyeler takdim edildi.

Etkinliği düzenleyen Ergene Belediyesi, 2. Satranç Turnuvası etkinliği boyunca öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağlarken, bu tür etkinliklerin belediye bünyesinde gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden veliler, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerini sundu. Gökhan Duman