• Müsiad Tekirdağ Candan'la Devam Edecek
  • Müsiad Tekirdağ Candan'la Devam Edecek
  • Müsiad Tekirdağ Candan'la Devam Edecek
  • Müsiad Tekirdağ Candan'la Devam Edecek
  • Müsiad Tekirdağ Candan'la Devam Edecek
  • Müsiad Tekirdağ Candan'la Devam Edecek
Çorlu Güncel

Müsiad Tekirdağ Candan'la Devam Edecek

  • 24 Kasım 2017
  • 1302 Kez Okundu

Muzaffer Arslan’ın görevden alınmasının ardından Ahmet Candan’ın atanması sonrasında Olağanüstü Kongre kararı alan MÜSİAD Tekirdağ Şubesinin 1. Olağanüstü Kongresi Çorlu’da yapıldı. Tek liste halinde gerçekleştirilen kongrede Candan yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Kuran tilavetiyle başlayan genel kurul saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Tebrik telgraflarının ardından Şükür temalı, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni, MÜSİAD’ı ve çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisi izletildi. Divan heyeti başkanlığına Mahmut Asmalı seçildiği Genel Kurulda bir konuşma yapan MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Başkanı Ahmet Candan, görev süresi boyunca desteğini eksik etmeyen genel başkan Abdurrahman Kaan’a teşekkür ederek yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

22 Yılda üyelikten Başkanlık Koltuğuna

Candan, konuşmasında MÜSİAD’da başkanlık görevinin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek “yol arkadaşlarımla birlikte üyelerimizin emaneti olarak verilen bu bayrağı daha ileriye taşımanın gayret ve çabası içerisinde olacağım. Bütün kararlarımı yönetim kurulu üyelerim ve sektör kurulları ile birlikte alacak, daha önce bu görevlerde bulunan arkadaşlarımla istişareli olacağım. MÜSİAD 12 gönüllü iş adamının küçük,  bir ofiste başlattığı büyük,  bir harekettir. MÜSİAD, kurulduğundan bu yana Türkiye ve İslam dünyasına kurumsal STK yapısıyla öncülük etmiştir. 27 yılda gerçekleşen birçok faaliyet ile birlikte bir modeli, erdemli işadamı tasavvurunu ortaya koydu. Bundan 22 yıl önce Tekirdağ’da başlayan ticaret hayatıma ilk adımlarımı attığımın ertesi yılı Müstakil-Müslüman-Erdemli-İş adamı olma hayalim ile üye olmuş, MÜSİAD ailesine katılmıştım. Büyük bir potansiyele sahip Tekirdağ’ımızı önce Türkiye’de,  sonra Dünya’da şampiyonlar ligine taşımak Sayın genel başkanımızdan aldığımız el ile bizler için büyük bir sorumluluktur. Bölgemize uyabilecek her türlü aksiyonu ilk önce Tekirdağ’da tatbik edecek ve pilot uygulamaların burada yapılmasına gayret edeceğiz. MÜSİAD olarak istihdama özellikle önem veriyoruz.  Ancak bizim bölgemizde iş arayan yok, İşçi arayan işletmelerimiz ise maalesef çok. İstihdamda kalifiye insan gücüne ihtiyacımız var. Bunun için bölgemizde özellikle tematik liseleri öne çıkaracağız.  Milli Eğitim sistemimizde bize biçilen her türlü role iş adamları olarak soyunacağız. ” Dedi.

Siyasilerden Ülke İçin Birlik Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da MÜSİAD’ın Tekirdağ’da ilk oluştuğu Haziran 2011’den bu yana takipçisi olduğunun belirterek işin siyasal yapısıyla ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir dönemdeyiz” dedi.  Albayrak’ın adından söz alan AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın Tekirdağ’da işletmesinin önemine vurgu yaparak , “sizin Tekirdağ’da iş yapmanız çok büyük kazanç. Sorunlarımızı anılmanız için önemli. “ dedi.

Tekirdağ`da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da konuşmasında, “Her geldiğimde biraz daha büyüdüğünü geliştiğini gördüğüm Tekirdağ`da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tekirdağ deyince aklımıza malumunuz köftesi ve kendine has peyniri geliyor. Bunu şehre gelen turist sayısına etkisini de görüyoruz.  Şehirlerin markalaşmasında tarihin doğal güzelliklerinin yanı sıra gastronomi değerleri de artık çok önemlidir. Tekirdağ da bunu en iyi başaran illerden biridir. Tekirdağ demiryolu, havayolu ve limanı bulunan Türkiye’deki beş ilden ilden biri. İhracatı artarken ithalatına baktığımızda ise yüzde 1 azalma görüyoruz. Bunlar çok önemli” dedi.

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da yaptığı konuşmada Tekirdağ’ın önemli bir üretim merkez olduğuna vurgu yaparak Tekirdağ’ın ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli bir il olduğunu söyledi. Vali Ceylan Hem sanayimiz var, hem tarımımız var, hem hayvancılığımız var,  hem de lojistiğimizle öne çıkıyoruz.” Dedi. Vali konuşmasında sanayinin gelişmesine katkı sundukları için MÜSİAD üyelerine teşekkür ederek başarılar diledi.

Candan Oybirliği İle Seçildi

Konuşmaların ardından Rapor takdimi ve ibra edildi. 2017 yılı faaliyet raporu, Gelir Gider tablosu,  Denetleme Kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi. Eski Yönetim Kurulu oy birliği ile ibra edildi. 2018 yılı faaliyet programı ve 2018 yılı tahmin bütçesi oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Oylamada oy birliği ile kabul edildi.