• Şehir Merkezinde Kaçak Döküm
  • Şehir Merkezinde Kaçak Döküm
  • Şehir Merkezinde Kaçak Döküm
Çorlu Güncel

Şehir Merkezinde Kaçak Döküm

  • 24 Kasım 2017
  • 1198 Kez Okundu

Çorlu Esentepe Mahallesi Ergene Vadisi konutları karşısında bulunan boş arsa kaçak döküm alanına döndü. Gazetemiz muhabirinin objektifine yansıyan görüntülerde kamyonetin kasasında ki tahta, plastik boru, inşaat atıkları ve molozları arsaya atan şahısların istiflerini dahi bozmadan olay yerinden ayrılması dikkatlerden kaçmadı.

Göz göre göre çevre ve görüntü kirliliği

On binerce insanın yaşadığı bu bölgenin neredeyse şehrin ortasında kalan ve edinilen bilgiye göre Çorlu Belediyesi tarafından yeşil alan statüsünde olan arsa, bölgede artan inşaat faaliyetlerinin oluşturduğu moloz ve hafriyat atıklarının kaçak dökümüyle oluşan çevre ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Vatandaşlar ve mahalleli duruma sert tepki gösterirken bölgede birçok inşaat çalışmasının gerçekleştiğini ve inşaat sektörüne ilişkin tadilat ve yenileme işlerinde faaliyet gösteren işletmelerin evlerden çıkan inşaat atıklarını bu arsaya döktüklerini belirtti.

Şehir Merkezinde kaçak döküm alanına tepki

Bir kısmı özel bir şirkete ait olan arsanın bir kısmı da Çorlu Belediyesi imar durumlarında park alanı olarak gözüküyor. Arsa üzerindeki metrelerce yükseklikteki toprak, inşaat ve hafriyat atıkları vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor. İnşaat firmalarına iş yapan taşeron firmaların kamyonetlerle gelişigüzel atıklarını dökmesi bu kadarına da pes dedirtirken neredeyse şehir merkezinde göz göre göre gerçekleşen çevre ve görüntü kirliliğinin yetkililerce görülememesi şaşkınlıkla karşılanıyor.  Oldukça geniş bir alana sahip olan arsadaki kamyon ve kamyonetlere ait araçların lastik izleri bu alanın sıkça kullanıldığını gösterirken yetkililerin yaşanan bu olumsuzluklar karşısında ne yapacağı merakla bekleniyor.