• Çorlu Devlet Hastanesinde 5 Yıldızlı Doğumhane
  • Çorlu Devlet Hastanesinde 5 Yıldızlı Doğumhane
  • Çorlu Devlet Hastanesinde 5 Yıldızlı Doğumhane
  • Çorlu Devlet Hastanesinde 5 Yıldızlı Doğumhane
  • Çorlu Devlet Hastanesinde 5 Yıldızlı Doğumhane
  • Çorlu Devlet Hastanesinde 5 Yıldızlı Doğumhane
Çorlu Güncel

Çorlu Devlet Hastanesinde 5 Yıldızlı Doğumhane

  • 23 Kasım 2017
  • 9471 Kez Okundu

Çorlu Devlet Hastanesi tarafından Sağlık Bakanlığı`nın “Anne Dostu Hastane” projesi kapsamında yaklaşık olarak 2 aydır gerçekleştirilen çalışmalar sona erdi. Proje kapsamında ayda yaklaşık olarak 140 doğumun gerçekleştiği Çorlu Devlet Hastanesinde vatandaşlar 5 yıldızlı otel konforunda hizmet almaya başladı.

Trakya bölgesinde ilk

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada vatandaşa hizmet noktasında çok önemli bir hizmeti 5 yıldızlı otel konforunda vermeye başlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtirken; “Anne Dostu Hastane projesi kapsamında doğumhanemizi yeniledik. 1 olan doğumhane sayımız 4`e çıktı. Doğumhanemizde aynı odada doğum öncesi kalabileceği, doğumunu aynı odada yapabileceği, kendisini evindeymiş gibi hissedebileceği şartları oluşturduk. 12 ebe 5 doktor ile hizmet veren Çorlu Devlet Hastanesi Trakya bölgesinde özel ve devlet hastaneleri baz alındığında bu projeyi uygulayan ilk hastanedir. Hiçbir özel ve devlet hastanesinde bu tür konforda doğumhane yok” dedi.

Anne kendini daha rahat ve huzurlu hissedebilecek

Doğan açıklamalarının devamında; “Anne bu proje kapsamında doğum için geldiğinde kendini çok daha rahat ve huzurlu hissedebilecek. Tedirginlik hissetmeyeceği ortam oluşturduk. Bu projenin diğer maksadı da annelerimizi normal doğuma teşvik etmek. Bu anlamda annelerimizin gerekirse bir aile üyesini de yanına alabileceği yüksek kalitede sağlıklı, nitelikli bir doğumhane ortamı oluşturduk. Annelerimizde doğuma da katkı sağlayacak ruhsal bir alt yapı oluşacak. Sezaryen doğum bir müdahaledir. Normal doğum fizyolojik olandır. Daha sağlıklı bir çocuk dünyaya gelebilmesi için aslında tüm annelerimiz normal doğuma yönlendirilmelidir. Doğum sürecinde bir problem, bir sağlık sorunu ve normal doğum yapmasına engel teşkil eden bir durum saptanmış ise anne sezeryana yönlendirilmelidir. İnsanın vücuduna bünyesine uygun olan doğum şeklidir. Hem annenin hem bebeğin sağlığı açısından daha uygun bir yol olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

4 yıldır eğitim işini sürdürüyoruz

Çorlu Devlet Hastanesi Doğumhane Sorumlu ebesi Filiz Akın ise gebenin gebeliği boyunca eğitim alması gerektiğini ve doğumun yönetilebilen bir süreç olduğunu belirtirken; “Normal doğum çok medikalleşti. Bizler sağlık personeli olarak gebelerimizi gebe okulunda hamileliği boyunca eğitmeye başladık. 4 yıldır eğitim işini sürdürüyoruz. Gebe okulda öğrendiği hareketleri ebe hanımlarla birlikte tutunma barını kullanarak hareketlerini yapabiliyorlar. Plates topundan faydalanıyorlar. Medikal aletler doğumhane içerisinde ki dolaplara gizlendiği için görüntü olarak annelerimiz ürkmüyor. Kendi evinde gibi hissediyor” dedi.

24 saat sıcak su, havlu ve saç kurutma makinesi

Akın konuşmasının devamında travel sürecinde doğum yatağına dönüştürülebilen yatağı kullandıklarını sözlerine eklerken; “Doğum yapan annemizin refakatçi bu odada kalabiliyor. 24 saat dinlenebileceği yatağı mevcut. Anne plates topu ile hareketlerini yaparken mumları yakarak odaya loş bir ışık veriyoruz. 24 saat sıcak su, havlu ve saç kurutma hizmetimiz mevcut. Bebek doğum sonrası radyan ısıtıcılı olan bölüme alınarak her türlü bakımı yapılıyor. Bebek tartısı da mevcut. Gerekirse oksijen takviyesinde bulunulabiliyor. Hastanede verilen sağlık hizmetini vatandaşımız evinde alıyormuş gibi hissedebileceği ortamı oluşturduk. Her türlü tıbbi alet dolapların içerisinde. Sezaryen doğum oranımız normal doğuma göre yüzde 20 oranında. Biz özel hastane gibi değiliz. Ne şekilde doğum yapılacağına doktor karar veriyor. Özel hastanelerde kişinin tercihe göre değişiyor” şeklinde konuştu.