• Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi
  • Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi
  • Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi
  • Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi
  • Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi
  • Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi
  • Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi
Çorlu Güncel

Başkanlar Çorlu Ulaşımını Değerlendirdi

  • 21 Ekim 2017
  • 1332 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu`da ulaşım ve trafik anlamında gerçekleştirilecek olan projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çırak Bayırında 3 aşamalı çalışma

Albayrak Çorlu`nun en önemli ihtiyaçlarının başında ulaşım sorununun geldiğini belirtti. Albayrak; “Çorlu ve Ergene ilçelerini birleştiren Çırak Bayırı ile ilgili; “3 aşamalı çalışmasından birisinin ihalesi yapıldı. O da 10 Milyon TL’lik bir ihale. İki tane köprü yan yana yaparak orasını da genişletmek istiyoruz. Daha sonra askeriyenin orada bulunan sorunu çözerek Çırak Bayırını tam anlamıyla vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Çorlu’yu çok seviyoruz

Emlak Konutları kavşağında ki çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Başkan Albayrak; “Bizim hazırlamış olduğumuz ve onaylanmış olan Emlak Konutları Kavşağının çalışması da karayolları tarafından başlatılacağını umuyorum. Orion kavşağının oradaki üst geçitte çalışmalar devam ediyor. Aslında çok hızlı hareket ediyoruz ama bazı konular teker teker halledilmeye çalışıldığında yavaş gibi gözüküyor. Bunun dışında Ecevit Bulvarı’ndaki bir iki park açacağız. Birini açtık diğerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Orada vatandaşlarımızın kullanabileceği gayet büyük bir bisiklet yolumuz var. İhtiyaç oldukça Çorlu’nun bütün ihtiyaçlarını yerine getireceğiz. Çorlu şu anda 250-300 bine yakın bir nüfusa sahip bir ilçe. Çorlu’nun eğitim sorunları başta olmak üzere sağlık sorunları da var. Bu ihtiyaçların geçiştirilmeden ötelenmeden yapılması gerekiyor. Ben ısrarlı bir şekilde söylüyorum. Çorlu hem nüfus yapısı olarak hem sosyal yapısı olarak bizim için çok önemli bir konuma sahip. Bu sebeple Çorlu’yu çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

Baysan; “Trafoyu bir türlü aldıramadık”

Orion Kavşağı ile ilgili bilgi aktaran Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise Bölge Trafik İstasyonu yanında bulunan İrem Kot Parkı içerisinde ki Tredaş`a ait elektrik trafosunun kaldırılması ile ilgili girişimlerde bulunduklarını belirtmiş ve trafonun kaldırılmasının ardından emlak konutlarına ve Vergi Dairesine doğru giden yolda ciddi anlamda genişleme çalışması olacağını sözlerine eklemişti. Baysan ayrıca; “Trafo kaldırıldıktan sonra o bölgede de bir kafe çalışmamız olacak. Vatandaşımıza daha temiz daha ucuz daha rahat edebilecekleri işletmeler kurma amacındayız. Bu çalışmalar tamamlandığında Atatürk Parkı`da, Bölge Trafik yanında ki parkta aynı kitap kafe ve tenis kafe gibi halkımıza hizmet veren yerler haline gelecek. Bu çerçevede vatandaşlarımız uygun fiyatlar ile refah içerisinde zaman geçirebilecekleri yerlere sahip olacaklar” dedi.