• İl Müftülüğünden Çorlu'da Konferans
Çorlu Güncel

İl Müftülüğünden Çorlu'da Konferans

  • 21 Ekim 2017
  • 996 Kez Okundu

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından Çorlu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda “Doğru bilgi, doğru inanç” konulu konferans düzenlendi.

İstanbul Haseki Eğitim Merkezi emekli öğretim üyesi Ali Rıza Temel`in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek ve Çorlu Müftüsü Adem Gülmek`in yanı sıra müftülük çalışanları, cami görevlileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Eksik bilgilerin yanlış sonuçlar doğurduğunu 15 Temmuz`da gördük

Konferansın konuşmacısı Ali Rıza Temel tarafından verilen konferansta, doğru bilgi ve doğru inanç konusu işlenirken 15 Temmuz sürecinde yaşanan koşullar üzerinde de bilgiler aktardı. Dini bilgilerin kaynakta doğruluğuna ve doğru referanslar alınmasına değinen Temel; “İnancın toplum üzerinde olumlu etkileri vardır. Yanlış inançların eksik bilgilerin 15 Temmuz`da nasıl yanlış sonuçlar doğurabildiği ve bu olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için doğru bilgi ve doğru inanç noktasında imam hatip liselerinin önemi ortadadır. İmam hatip gençliğinin yetiştirilmesi oldukça önemlidir. Rüyalara bu manada benzeri durumlara riayet edilmemelidir. Hayatın gerçeklerine bağlı kanılara akıl ve Kur-an ölçüsünde değerlendirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. Yaklaşık 1 saat süren konferans sonunda konuşmacı Ali Rıza Temel`e programın anısına plaket takdim edildi.