• Oda Başkanlarından Atalay`a Ziyaret
Çorlu Güncel

Oda Başkanlarından Atalay`a Ziyaret

  • 19 Ekim 2017
  • 952 Kez Okundu

Çorlu`da bulunan meslek odası başkanları AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay`a ziyarette bulundu.

İlçe Başkanı Atalay gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken özellikle küçük esnafın ülke ekonomisinde yapı taşı olduğunu belirtti. Atalay Başbakan Binali Yıldırım`ın esnaflarla ilgili yeni bir kararı paylaştığını hatırlatırken; “Esnaf ve sanatkârlarımızın kullanacağı işletme kredisi sınırı 150 binden 200 bine çıkarılıyor. Esnafımız işyerini satın almak isterse 500 bin lira krediyi 10 yıl vade ile alabilecek" dedi.

Atalay sözlerine şöyle devam etti; “AK Parti hükümetimiz göreve geldiği günden bu güne kadar esnafımızı büyüyen güçlü Türkiye`nin bel kemiği olarak görmektedir. Başbakanımız açıklamalarında esnafa verilen kredi miktarlarını açıkladı. 2002 yılında 1 yıl boyunca bütün esnafa verilen kredi miktarı 153 milyon lira. Bugün 22 milyara çıkmış. 2002'den bu yana 1 Milyon 500 bin esnaf ve zanaatkâr 70 milyar lira kredi kullandı. Esnafa açtığımız kredi bu yıl 9 milyarı geçti. Esnaflar üretiyor, istihdam sağlıyor. Unutulan sanatları yaşatıyor Bir ülke büyüyecekse bu ancak ve ancak bütün toplum kesimlerinin birlikte hareket etmesi ile birlikte çalışması ile mümkündür” dedi

Oda Başkanlarından nezaket ziyareti

Oda başkanları da esnafın beklentileri ve sıkıntıları ile temennilerini İlçe başkanı Atalay ile paylaşırken 6. Olağan Genel Kurul sonrası tekrar ilçe başkanı seçilen Kerim Atalay ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Gerçekleştirilen ziyarette Kahveciler Odası Başkanı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Yıldız Filiz, Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz ve Terziler Odası Başkanı Nazmi Çolak hazır bulundu. Ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.